Επέστρεψαν με νέα εφόδια

ΣΕ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΠΡΑΓΑ ΚΑΙ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΜΕΣΩ ERASMUS ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 10ου ΛΥΚΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2024 14:36

To 10o Γενικό Λύκειο Λάρισας συνεχίζοντας την παράδοση της διαρκούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του, οργάνωσε ροές κινητικότητας για μαθήματα και επιμόρφωση στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus.

Τέσσερα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων επιμορφώθηκαν σε τρεις διαφορετικές θεματικές περιοχές.
Δύο εκπαιδευτικοί, η κ. Μαρία Δελή, φιλόλογος και υποδιευθύντρια της σχολικής μονάδας και ο κ. Δημήτριος Κότσης, βιολόγος, παρακολούθησαν πρόγραμμα επιμόρφωσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας με τίτλο «Ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην τάξη με Κριτική Σκέψη». Κύριος σκοπός της επιμόρφωσης ήταν να παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να ενσωματωθεί η ΤΝ στο διδακτικό έργο. Οι εκπαιδευτικοί εξοικειώθηκαν με τις βασικές αρχές της ΤΝ και τις εφαρμογές της στην εκπαίδευση, εξασκήθηκαν σε εργαλεία και μεθόδους αποτελεσματικής χρήσης της στην εκπαιδευτική διαδικασία και διερεύνησαν κριτικά την ενσωμάτωσή της σε διαφορετικά μαθήματα του προγράμματος σπουδών. Το πρόγραμμα επιμόρφωσης περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση, πρακτικές εφαρμογές με εργαστήρια και ασκήσεις, και μελέτες περίπτωσης αποτελεσματικής χρήσης της ΤΝ για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού.
Η κ. Σταυρούλα Πραντσούδη, πληροφορικός και διευθύντρια της σχολικής μονάδας, παρακολούθησε το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Ψηφιακά εργαλεία για την εκπαίδευση στην πολιτιστική κληρονομιά», στην Πράγα της Τσεχίας. Σκοπός του προγράμματος ήταν η αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων για την προώθηση της εκπαίδευσης στις Τέχνες και την πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και η χρήση σχετικών ψηφιακών πλατφορμών για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εφαρμογή στη δημιουργία μαθησιακών δραστηριοτήτων με χρήση ποικιλίας ψηφιακών εργαλείων, το πρόγραμμα περιλάμβανε και υπαίθριες δραστηριότητες, όπως υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, για την προώθηση της πολιτιστικής εκπαίδευσης και της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Κληρονομιάς.
Στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, η κ. Σταυρούλα Δημοβέλη, φιλόλογος, συμμετείχε στην υλοποίηση σεμιναρίου που αφορά στην εισαγωγή της γαστρονομίας στο βιογραφικό ενός σχολείου, μέσα από θεωρητικές και πρακτικές θεωρήσεις, με στόχο την καλλιέργεια της διατροφικής κουλτούρας μιας κοινότητας. Συγκεκριμένα, μέσα από τον γαστρονομικό κύκλο: καλλιεργώντας, επιλέγοντας, μαγειρεύοντας και τρώγοντας και έχοντας ως πλαίσια τα PBL και STEAM για την ανάπτυξη αστρονομικών projects στα σχολεία, σχεδιάστηκαν δραστηριότητες γύρω από τους σπόρους και το έδαφος, την επιλογή τοπικών και βιώσιμων προϊόντων, την προετοιμασία θρεπτικών πιάτων και τη γαστρονομία ως θρέψη, κομμενσαλισμό και κουλτούρα. Στο κλείσιμο του μαθήματος ακολούθησε αποτίμηση, ανατροφοδότηση και συζήτηση και πραγματοποιήθηκαν εξωτερικές πολιτιστικές δραστηριότητες.
Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα καλλιέργησαν προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες και επέστρεψαν με νέα εφόδια για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, τον εκσυγχρονισμό και τη διεθνοποίηση της σχολικής μονάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass