Τέσσερα χρόνια μετά το ατύχημα η δίκη για το τροχαίο στη γέφυρα

* ΤΟ ΙΧ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΣΤΗΘΑΙΟ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΚΤΙΝΑΞΕΙ ΤΑ ΔΥΟ 16ΧΡΟΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΥΨΟΥΣ 10 ΜΕΤΡΩΝ * ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ ΤΟ 16ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΠΕΡΥΣΙ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2024 13:06

Τέσσερα χρόνια μετά το ατύχημα και έπειτα από αρκετές αναβολές αναμένεται να εκδικαστεί μεθαύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας το τροχαίο ατύχημα από το οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά δύο 16χρονοι τότε μαθητές, ενώ περπατούσαν στο πεζοδρόμιο της γέφυρας του Αλκαζάρ. Ως κατηγορούμενοι για σωματική κάκωση από συγκλίνουσα αμέλεια κατά συρροή παραπέμπονται οι δύο οδηγοί ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων τα οποία συγκρούστηκαν κάτω από συνθήκες που ερεύνησε το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας.

Μετά τη σύγκρουση το ένα ΙΧ εκτράπηκε της πορείας του δεξιά, ανήλθε στο πεζοδρόμιο, προσέκρουσε σε πινακίδα οδικής σήμανσης και σε τσιμεντένια κιγκλιδώματα, παρασύροντας τα δύο παιδιά που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν πάνω στο πεζοδρόμιο, ρίχνοντάς τα με βία και από ύψος δέκα μέτρων στην κοίτη του ποταμού Πηνειού.
Το ΙΧ του Λαρισαίου μετά από μια τρελή πορεία ακινητοποιήθηκε λίγο πριν καταπέσει στην κοίτη, ενώ κατά μια εκδοχή, τα χειρότερα για τα δύο παιδιά αποφεύχθηκαν γιατί το αυτοκίνητο προτού προσκρούσει στο τσιμεντένιο στηθαίο της γέφυρας τα εκτίναξε νωρίτερα στον αέρα, με αποτέλεσμα οι δύο 16χρονοι να καταλήξουν την κοίτη του Πηνειού ποταμού.
Από το ατύχημα ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, αλλά τα δύο παιδιά υπέστησαν σοβαρά τραύματα που, ειδικά για το αγόρι, σήμαναν έναν μαραθώνιο χειρουργικών επεμβάσεων όπως και προγραμμάτων αποκατάστασης και αποθεραπείας των βλαβών που προκάλεσε το τροχαίο. Μάλιστα η σοβαρότητα των τραυμάτων του 16χρονου τότε μαθητή ήταν τέτοια που πέρυσι- σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο οδηγοί των ΙΧ και φερόμενοι ως υπαίτιοι του τροχαίου, έχουν στραφεί δικαστικά ο ένας εναντίον του άλλου, ενώ έχουν ήδη εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό στα αστικά δικαστήρια οι προσφυγές των θυμάτων, ενώ εκκρεμεί το εφετείο.
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΤΡΟΧΑΙΟ
Όπως είναι γνωστό το ατύχημα σημειώθηκε στις 10.30 το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2020 στη γέφυρα Αλκαζάρ στο ύψος του Κηποθεάτρου και στη συμβολή της παραπήνειας οδού Αρχιεπισκόπου Δωροθέου με την οδό Γρ. Λαμπράκη. Το ατύχημα σημειώθηκε όταν - κάτω από συνθήκες που αναλυτικά ερεύνησε το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, τα δύο εμπλεκόμενα στο τροχαίο ΙΧ κινούνταν παράλληλα στο ίδιο ρεύμα και με κατεύθυνση προς το Κέντρο της Λάρισας. Στη δεξιά λωρίδα κινούνταν το ΙΧ που οδηγούσε Λαρισαίος, ενώ στην αριστερή λωρίδα κινούνταν προπορευόμενο το ΙΧ που οδηγούσε έτερος Λαρισαίος.
Ο ένας οδηγός ενεργοποίησε τη φωτεινή ειδοποίηση (άναψε φλας) για να στρίψει δεξιά προς την Αρχ. Δωροθέου. Το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητό του να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το ΙΧ που οδηγούσε ο άλλος οδηγός.
Το ένα αυτοκίνητο ξεκίνησε μια τρελή πορεία στο πλαίσιο της οποίας, αρχικά εξετράπη δεξιά, στη συνέχεια προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ επί της Αρχ. Δωροθέου και έπειτα «ανέβηκε» το πεζοδρόμιο, για να σταματήσει στο τσιμεντένιο προστατευτικό το οποίο και θρυμμάτισε. Έχοντας παρασύρει νωρίτερα το 16χρονο αγόρι και το 16χρονο κορίτσι που βάδιζαν εκείνη την ώρα στο πεζοδρόμιο.
Διευκρινίζεται πως τα δύο παιδιά σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Τροχαίας δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Ο μεν 16χρονος συνοδευόμενος από δύο φίλους του, κινούνταν από το κέντρο της Λάρισας προς τον Αγ. Χαράλαμπο, μεταβαίνοντας πεζός στο σπίτι του. Η δε 16χρονη, περπατούσε μόνη της, μεταβαίνοντας από το σπίτι της στη συνοικία του Αγίου Χαραλάμπους προς το Κέντρο.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass