«Τα δώρα της γης» στη Σκήτη Αγιάς

* Καστανογιορτή με Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας και πλούσιες εκδηλώσεις την ερχόμενη Κυριακή στο όμορφο χωριό του Μαυροβουνίου

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2024 13:20

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Φθινόπωρο πια, στολισμένη η φύση σε πανέμορφες κιτρινοκεραμιδί αποχρώσεις, και η γραφική Σκήτη του Δήμου Αγιάς, με τα πλακόστρωτα σοκάκια της και την πανοραμική θέα στο Αιγαίο,

ετοιμάζεται για την καθιερωμένη εδώ και 20 χρόνια αγροτουριστική, οικολογική, πολιτιστική εκδήλωση, την καστανογιορτή με την ονομασία «Τα δώρα της γης» και το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, που φέτος θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία του χωριού. Η γιορτή, που διοργανώνει ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης και Αγιοκάμπου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αγιάς και την Τοπική Κοινότητα Σκήτης, αποτελεί θεσμό για την ευρύτερη περιοχή και γενικότερα για τον Νομό Λάρισας, αφού, πέραν της πολυετούς πορείας της, παίρνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Στόχος της είναι η ανάδειξη της περιοχής, η παρουσίαση, η προβολή, αλλά και η προώθηση τόσο του κάστανου όσο, βέβαια, και όλων των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων. Εκθέτες και οικοτεχνίες απ’ όλη τη Θεσσαλία παίρνουν μέρος και εκθέτουν τα προϊόντα τους σε ένα παζάρι με αγροτικά οικολογικά μεταποιημένα προϊόντα και χειροτεχνήματα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν και να τα προμηθευτούν.
Ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης είναι κατεξοχήν μήνες της συγκομιδής. Είναι οι μήνες που οι αγρότες απολαμβάνουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Γι’ αυτόν τον λόγο η φετινή εκδήλωση θα έχει τον χαρακτήρα μιας μεγάλης γιορτής και λαϊκού πανηγυριού με μουσική και τραγούδια νησιώτικα, δημοτικά και λαϊκά από την ορχήστρα «Ντουμαλάνι». Τη γιορτή θα πλαισιώσουν χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» με παραδοσιακούς και νησιώτικους χορούς, χορευτικά τμήματα ενηλίκων και εφήβων του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αβέρωφ «Ο Θετταλός» με χορούς της Δυτικής Θράκης και της Ηπείρου, αλλά και με τη συνοδεία της χορωδίας του συλλόγου. Θα ακολουθήσει γενικός χορός για όλους.
Όσο για το «ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», καστανάδες θα ψήνουν κάστανα από τα καστανοπερίβολα της Σκήτης και θα τα προσφέρουν στους επισκέπτες μαζί με άφθονο κρασί και τσίπουρο, προσφορά οινοποιείων του Νομού Λάρισας. Στο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας οι επισκέπτες θα απολαύσουν γαστρονομικές γεύσεις που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του συλλόγου και η σεφ της εκδήλωσης Ελένη Μαλούση με την ομάδα της, με βάση προϊόντα από τα δώρα της γης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός μαγειρικής για το καλύτερο φαγητό και γλυκό. Όλοι οι δρόμοι στις 20 Οκτωβρίου οδηγούν στην πλατεία της Σκήτης που γιορτάζει και περιμένει όλους κι όλες σε αυτήν την υπέροχη αγροτουριστική οικολογική πολιτιστική σύναξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass