«Ελλείψεις υλικών στο ΠΓΝΛ θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς»

Καταγγέλλει ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Ιατρικού Τμήματος

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2024 13:20

Σοβαρές ελλείψεις υλικών και αντιδραστηρίων στις κλινικές και στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αναγκαζόμαστε να αναδείξουμε ένα θέμα το οποίο απειλεί διαχρονικά την καλή και ασφαλή λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, και κατά συνέπεια και την αντίστοιχη παροχή ιατρικής εκπαίδευσης στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος Ιατρικής Π.Θ.


Τα συνεχή προβλήματα στην προμήθεια υλικών και αντιδραστηρίων έχουν ως συνέπεια τη διαταραχή της εύρυθμης λειτουργία των κλινικών και εργαστηρίων του νοσοκομείου μας.
Το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου και κατά συνέπεια την ασφάλεια των νοσηλευμένων ασθενών. Τα προβλήματα αυτά αποτελούν πηγή έντονου προβληματισμού και ανησυχίας που εκφράστηκε και στην τελευταία συνέλευση του Τμήματος Ιατρικής.
Αναφέρθηκαν ελλείψεις που αναγκάζουν για παράδειγμα τους χειρουργούς συναδέλφους να αναβάλουν χειρουργεία ή να ανευρίσκουν λύσεις ακόμη και επιστρέφοντας σε χειρουργικά πρωτόκολλα που έχουν αντικατασταθεί από νέες προσεγγίσεις. Επιπλέον, οριακή γίνεται η λειτουργία των Εργαστηρίων Αιμοδοσίας, Ανοσολογικό, Βιοχημικό, Ιολογικό, Μικροβιολογικό και Παθολογικής Ανατομικής, λόγω της έλλειψης υλικών και αντιδραστηρίων.
Η αδυναμία τέλεσης βασικών εργαστηριακών εξετάσεων που σχετίζονται άμεσα με τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών σε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες μιας ολόκληρης περιφέρειας (5η ΥΠΕ) αποτελεί ζήτημα που απαιτεί άμεση παρέμβαση.
Ζητούμε να υπάρξει άμεση λύση, προκειμένου να εξυπηρετούνται χωρίς εκπτώσεις τόσο οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της περιφέρειας όσο και οι εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών και φοιτητριών μας. Αιτούμαστε: Την άμεση εξασφάλιση από τη διοίκηση επαρκών κονδυλίων για προμήθεια υλικών και αντιδραστηρίων. Τη συγκρότηση λειτουργικού Διοικητικού Συμβουλίου που απρόσκοπτα θα εξυπηρετεί την εξασφάλιση και τη διάθεση των απαιτούμενων πόρων. Την ανάπτυξη σχεδίου αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass