Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΟΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2024 14:37

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ανακοίνωσαν τη συνδιοργάνωση της 18ης «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, σε περισσότερα από 40 σημεία νυχτερινής διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα.


Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» αποτελεί μια πανελλαδική εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών που πραγματεύεται τα θέματα της οδικής ασφάλειας και της απόκτησης ασφαλέστερων συνηθειών οδήγησης. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία εθελοντών, τοπικών φορέων και συλλόγων που στοχεύει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, στην επιλογή του Οδηγού της παρέας, στην υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και κατ’ επέκταση στην προάσπιση της ζωής μας.
Τα στελέχη και οι συνεργάτες του Ινστιτούτου κατά τη διαδικασία της δράσης θα ενημερώσουν για τα οφέλη του Οδηγού της Παρέας και θα ενθαρρύνουν την πρόθεση των συμμετεχόντων οδηγών να τηρήσουν τη δέσμευσή τους να μην καταναλώσουν αλκοόλ. Η δράση υλοποιείται ως εξής: Κατά τη διάρκεια της δράσης, ο ρόλος των εθελοντών του Δικτύου Ι.Ο.ΑΣ. είναι να ορίζουν, μαζί με τις παρέες που έρχονται για να διασκεδάσουν, τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος, αφού αποδεχθεί τον τίτλο του, φορά ένα βραχιολάκι και δίνει την «υπόσχεση» να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ. Όταν έρθει η ώρα να αναχωρήσει από το νυχτερινό κέντρο, μπορεί να κάνει, εθελούσια, ένα φιλικό αλκοτέστ, για να διαπιστωθεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ, ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται με ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημά του και να γυρίσει σπίτι του με ταξί ή να οδηγήσει κάποιος από την παρέα που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ. Οι πόλεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας που θα υλοποιηθεί η δράση είναι: Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας Βαγγ. Αποστόλου και η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτήν την καμπάνια ευαισθητοποίησης, ενώ παρουσίασαν σημαντικά στοιχεία αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα, στα οποία η χώρα μας καταγράφει δυστυχώς αρνητικά ρεκόρ.
Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου «η δράση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του τρίτου Σαββάτου του Οκτωβρίου, όπου σε συγκεκριμένο νυχτερινό μαγαζί, η κάθε παρέα θα καθορίζει ένα άτομο που δεν θα πιει και με την αποχώρησή τους θα υπάρχει η δυνατότητα για την πραγματοποίηση αλκοτέστ, έτσι ώστε να φανεί αν «τηρήθηκε η συμφωνία».
Η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» κα Δανέλλη - Μυλωνά σημείωσε ότι η οδήγηση και το αλκοόλ δεν πάνε μαζί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass