Ταμίας συνεταιρισμού συνελήφθη για υπεξαίρεση

* ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΑ, ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 130.000 * ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟ * ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2024 15:38

Για υπεξαίρεση 130.000 ευρώ από το ταμείο του Συνεταιρισμού συνελήφθη 47χρονος ταμίας, ο οποίος και κρατείται, προκειμένου σήμερα το μεσημέρι να απολογηθεί στον ανακριτή, ταμίας ο οποίος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία του προέδρου του Συνεταιρισμού Λαρισαίων επαγγελματιών μετά και τη διαπίστωση του ελλείμματος στο ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 49χρονος πρόεδρος του Συνεταιρισμού, πλαισιωμένος από λογιστή – εξωτερικό συνεργάτη, προχθές βράδυ μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, καταγγέλλοντας ότι ο φερόμενος ως δράστης τα τελευταία δύο χρόνια προχώρησε επανειλημμένα στην υπεξαίρεση χρημάτων που φυλάσσονταν στο χρηματοκιβώτιο του Συνεταιρισμού, όπως επίσης κι ότι ο ταμίας ήταν αυτός που είχε τους κωδικούς για τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές (e-banking).
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού στην ΕΛ.ΑΣ., τα δύο τελευταία έτη ο 47χρονος με την ιδιότητα του ταμία ιδιοποιήθηκε τα χρήματα που παραλάμβανε και τα οποία προερχόταν, μεταξύ άλλων, από τις συνδρομές των μελών, τις πωλήσεις καυσίμων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, ο οποίος ζήτησε την ποινική δίωξη του ταμία, το υπεξαιρεθέν ποσό ανέρχεται σε 130.000 ευρώ, ενώ η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο ταμίας φέρεται να εμφανίστηκε απρόθυμος να συνεργαστεί με τον πρόεδρο, προκειμένου να επιλυθούν φορολογικές εκκρεμότητες του συνεταιρισμού.
Ο ταμίας φέρεται -με επιστολή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- να παραδέχεται τις πράξεις του. Προσερχόμενος αυτοβούλως αργά προχθές το βράδυ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας φέρεται, επίσης, να παραδέχεται τις πράξεις του, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι το υπεξαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται περίπου στις 110.000 ευρώ και όχι στις 130.000 σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα. Ο 47χρονος ταμίας φέρεται να δήλωσε ακόμη ότι έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ωστόσο συνελήφθη κατηγορούμενος για υπεξαίρεση.
Χθες το μεσημέρι ο 47χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου μετά την απαγγελία της κατηγορίας παραπέμφθηκε ενώπιον του ανακριτή, λαμβάνοντας προθεσμία για σήμερα προκειμένου να απολογηθεί.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass