Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2024 13:07

Χωρίς νερό για 3 ώρες σήμερα η Ν. Πολιτεία

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώθηκε ότι σήμερα Τρίτη από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη Ν. Πολιτεία και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:


* Τζένης Καρέζη (από την οδό Εγγονοπούλου Ν. έως την οδό Παναγιωτοπούλου Ι.Μ.).
* Εγγονοπούλου Ν. (από την οδό Τζένης Καρέζη έως την οδό Θεοφράστου).
* Θεοφράστου (από την οδό Εγγονοπούλου Ν. έως την οδό Καπλάνη Ζ.).
* Παναγιωτοπούλου Ι.Μ. (από την οδό Καλοσγούρου Ι. έως την οδό Θεοφράστου).

 

Σχολή γονέων στον Αγ. Αχίλλιο

Λειτουργεί και φέτος, για έκτη χρονιά, η Σχολή Γονέων στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου με τον γενικό τίτλο «Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς». Μία φορά κάθε μήνα (Κυριακή ή Σάββατο), από τον Οκτώβριο ως και τον Μάιο, στις 7.00 μ.μ. ένας ομιλητής αναλύει κάποιο θέμα και ακολουθεί διάλογος με τους παρευρισκομένους.
Οι ομιλίες αυτές, που αποτελούν μια ευκαιρία της ενορίας για συζύγους και γονείς, καθώς και για όσους σκέφτονται να δημιουργήσουν οικογένεια, ώστε να βοηθηθούν στη δύσκολη αυτή αποστολή τους, μέσα στον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας, συνεχίζονται και τη νέα κατηχητική-ιεραποστολική χρονιά 2024-2025.
Η πρώτη ομιλία θα γίνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, στις 7 μ.μ. στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο π. Γεώργιος Σχοινάς, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η οικογένεια χθες, σήμερα και αύριο».

 

Ημέρες πνευμονολογίας στη Λάρισα

«Η γλώσσα της πανδημίας» και «Η τεχνητή νοημοσύνη-ελπίδες και φοβίες» είναι οι τίτλοι των ομιλιών των δύο προσκεκλημένων διακεκριμένων ομιλητών, του ακαδημαϊκού ομότιμου καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Χριστόφορου Χαραλαμπάκη την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 8. 15 μ.μ. και του ομότιμου καθηγητή Ανοσολογίας κ. Αναστάσιου Γερμενή, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου την ίδια ώρα, αντίστοιχα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος. Σε όσους παρακολουθήσουν το συνέδριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Για τους επαγγελματίες υγείας η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

 

Πρόγραμμα στις φυλακές για συντηρητές κτιρίων

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ

Ξεκίνησε χθες το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην ειδικότητα «Συντηρητές Κτιρίων» στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας.
Το πρόγραμμα, διάρκειας 250 ωρών, απευθύνεται σε 15 κρατούμενους και έχει ως στόχο με την ολοκλήρωσή του, να είναι ικανοί να αναγνωρίζουν την τεχνολογία υλικών των κτιρίων, να εκτελούν επεμβάσεις διορθωτικής συντήρησης-επισκευής, να εφαρμόζουν τις κατάλληλες τεχνικές αποκατάστασης βλαβών στις υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και να πραγματοποιούν απλές ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά.
Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Λάρισας της ΔΥΠΑ, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΔΒΜ της ΔΥΠΑ στοχεύουν στην αποτελεσματική σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης με την απασχόληση μέσω ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, την πρόληψη της μακροχρόνιας ανεργίας, αλλά και την επαγγελματική κατάρτιση ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.
Η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο τους ξεκίνημα έπειτα από την αποφυλάκισή τους.

 


Μαθήματα χορού στον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων

Ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας σας ενημερώνει ότι τα μαθήματα χορού ξεκίνησαν επίσημα χθες Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Συλλόγου (Σκοπάδων & Πρ. Ηλία, στη Νεράιδα). Τα τμήματα θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις συμμετοχές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass