Η άρδευση παραμένει το μεγάλο «αγκάθι»

*«ΕΠΕΙΓΕΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ» ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2024 14:41

Στο Συκούριο βρέθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τεμπών, διά των συμβούλων της, Μαρίας Κωστή και Νίκου Νταφούλη, καταγράφοντας τα κυριότερα προβλήματα, όπως αυτά αναφέρθηκαν από το Τοπικό Συμβούλιο και τον πρόεδρο, Μιχάλη Γκουντή.

Όπως σημειώνεται από την παράταξη, «παρά το γεγονός ότι η άρδευση ήταν και παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» της περιοχής Νέσσωνος, τόσο για την ανεπάρκεια όσο και για το κόστος της, ο πρόεδρος, σε αυτήν τη φάση, θεωρεί ως εξαιρετικά επείγον και πρωτεύον θέμα τον καθαρισμό των ρεμάτων, λόγω επέλευσης του χειμώνα.
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία κυρίως χρόνια η περιοχή έχει απειληθεί επανειλημμένα από πλημμυρικά φαινόμενα, εξαιτίας των φερτών υλικών που βρίσκονται στα ρέματα, όπως τόνισε ο πρόεδρος.
Άμεση, λοιπόν, παρέμβαση για καθαρισμό από τη θέση Κρυόβρυση ως την Μπάρα. Για την άρδευση προτείνει μεταφορά νερού από το Γκιντίκι στον εγκλωβισμό και φράγμα στο Πουρνάρι. Καθαριότητα: Συχνότερη κοπή χόρτων και καθαρισμός δρόμων. Ύδρευση: Άμεση αντικατάσταση του δικτύου, λόγω παλαίωσης και πολλών συνεχόμενων βλαβών. Εσωτερική οδοποιία: Βελτίωση και συντήρηση, αλλά, όπως τόνισε ο σύμβουλος Νίκος Ζέβλας, σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, για να μη γίνονται διαρκώς έργα πρωθύστερα.
Αγροτική οδοποιία: Επιδιορθώσεις και συντήρηση. Αδέσποτα: Ό,τι συμβαίνει με όλα τα χωριά του Δήμου συμβαίνει και δω. Ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή και οργάνωση του κυνοκομείου, με σύσταση κτηνιατρικής υπηρεσίας, με μόνιμο προσωπικό, όπως τόνισε ο πρόεδρος, όχι μόνο για τα αδέσποτα, αλλά και για την αποφυγή καταστάσεων παρόμοιων με αυτά της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών. Τέλος, προβληματισμός υπάρχει και στο Συκούριο για την παραβατικότητα, κυρίως των νέων, που, παρά το γεγονός ότι στον Δήμο Τεμπών δεν υπάρχουν σοβαρά δείγματά της, εντούτοις είναι κάτι που απασχολεί την κοινωνία. Η συχνότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών γύρω από το θέμα, καθώς και η λήψη μέτρων για δημιουργική απασχόληση των νέων, ίσως εμποδίσει την εξάπλωση του φαινομένου, είπαν όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass