«Να νικήσουμε, να αλλάξουμε κατεύθυνση στη χώρα»

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2024 13:11

Με μια ομιλία στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, που τόσο πολύ έχει πληγεί από τις καταστροφές των πλημμυρών του περσινού έτους, επέλεξε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Χάρης Δούκας να κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Μπροστά από το Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης ο κ. Δούκας αφού είπε πως παίρνει δύναμη από τους Λαρισαίους, λόγω του πείσματός τους να αντιστέκονται παρά τα όποια προβλήματα, κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στην κάλπη για να υπάρξει μια δημοκρατική έκρηξη, καθώς όπως ανέφερε η ελπίδα δεν χαρίζεται, ούτε δωρίζεται αλλά κερδίζεται με αγώνες. Αυτόν τον αγώνα κάλεσε τον κόσμο να τον κάνουν μαζί.
Αρχικά ο κ. Δούκας είπε πως είναι «μεγάλη τιμή να είμαι στη Λάρισα. Στη Λάρισα των μεγάλων αγώνων. Ήρθα να πάρω δύναμη από σας γιατί είστε πάρα πολύ δυνατοί. Έχετε μάθει να σηκώνετε πάντα ανάστημα. Ήρθα να σας δώσω και εγώ το μήνυμα της ελπίδας για τη νίκη. Είμαστε εδώ όλο το ΠΑΣΟΚ ενωμένο δυνατό» και πρόσθεσε πως «είμαστε εδώ για να νικήσουμε γιατί το ΠΑΣΟΚ μπορεί και στα πιο δύσκολα».
Συνέχισε λέγοντας πως «ήρθε η ώρα να κλείσουμε τον κύκλο της επιβίωσης και να ανοίξουμε έναν κύκλο υπέρβασης. Το λέω εδώ από τη Λάρισα γιατί έχετε περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις με τον Ιανό και τον Ντάνιελ. Παλεύετε ακόμα και σήμερα να σταθείτε στα πόδια σας», σημειώνοντας πως πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες ανθεκτικότητας.
«Αποφάσισα να κλείσω τις ομιλίες μου με τη Λάρισα γιατί πιστεύω βαθιά ότι το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας πρέπει να βασίζεται στον πρωτογενή τομέα. Στον αγρότη και στον κτηνοτρόφο που ζητούν αξιοπρέπεια και περηφάνια» είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να «δώσουμε έμφαση σε τρεις τομείς. Ο ένας είναι η γη» και αναφέρθηκε στο ζήτημα των συνεταιρισμών, ένα μοντέλο που ακολουθεί η Ευρώπη.
«Το δεύτερο είναι διαχείριση του νερού» σημείωσε και αναφέρθηκε στα θέματα της ξηρασίας και της κλιματικής κρίσης, καθώς «ακούμε λόγια και υποσχέσεις» συνεχώς.
«Το τρίτο είναι πως οι αγρότες και κτηνοτρόφοι χρειάζονται χέρια, εργάτες γης» είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει επιτέλους να κινηθούμε με ταχύτητα και σε αυτόν τον τομέα χρειάζονται κίνητρα και χρηματοδότηση».
Ακόμα είπε πως «θέλω όλοι μαζί να περάσουμε ένα μήνυμα πως ενώνοντας τις δυνάμεις τους οι Έλληνες καταφέρνουν τα πάντα». Τέλος έθεσε το δίλημμα για το αν θέλουμε ένα μικρό φοβικό ΠΑΣΟΚ ή ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που θα νικήσει ως δημοκρατική παράταξη. Ο ίδιος είπε πως έχει βάλει στόχο το δεύτερο.
Ο κ. Δούκας έπλεξε το εγκώμιο της Λαρισαίας βουλευτή και γραμματέα της Κ.Ο. κ. Ευαγγελίας Λιακούλη την οποία και ευχαρίστησε, λέγοντας πως αναγνωρίζουν όλοι το έργο της στο κόμμα και πως έχει κάνει μεγάλο αγώνα για τους ανθρώπους του κάμπου στη Βουλή. Επίσης ευχαρίστησε και τον περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα για την παρουσία του, λέγοντας πως πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει όσα ακούει για το πρόσωπό του.
Πριν την κεντρική του ομιλία ο κ. Δούκας πήρε μέρος σε μια συνάντηση με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, κατά τη διάρκεια της οποίας τους είπε πως «στην καρδιά της δικής μου πρότασης είναι ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης που βασίζεται στο εμείς και στο πρώτο και στο δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης. Πιστεύει βαθιά στην αποκέντρωση. Θέλει να στηρίξει την περιφέρεια στην πράξη. Δείχνουμε και εμείς με τον παράδειγμά μας ότι πιστεύουμε στους δημάρχους, στους περιφερειάρχες, στις δημοτικές αρχές τους περιφερειακούς συμβούλους και δεν τους θεωρούμε επαίτες αλλά πρωταγωνιστές».
Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη μιλώντας με αφορμή την έλευση του κ. Δούκα στη Λάρισα είπε μεταξύ άλλων πως «είναι μεγάλη τιμή και εξαιρετική χαρά να έχει επιλέξει ένας υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη Λάρισα για την τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση με έναν υψηλό συμβολισμό. Αφιερώνει την ομιλία αυτή ο Χάρης Δούκας στην πλημμυρόπληκτη Θεσσαλία και στους ανθρώπους που αγωνίζονται ακόμη με όλες αυτές τις δυσκολίες γι’ αυτό κι εμείς τον τιμούμε και είμαστε εδώ σε μία συλλογική απάντηση στο δικό του αίτημα για μία συλλογική και προοδευτική πλειοψηφία».
Την κεντρική του ομιλία προλόγισαν ο κ. Γιώργος Βαλάρης μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και εκπρόσωπος δικτύου στήριξης, ο κ. Γιάννης Μαλάκος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νομού Λάρισας και ο κ. Νίκος Γάτσας δήμαρχος Ελασσόνας.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass