«Η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας για δικαίωση δεν έχει εισιτήριο»

* ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ 26 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ, ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2024 13:55

«Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει τον συμβολισμό της εκδήλωσης, ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οικογένειες 26 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, σημειώνοντας τη διαφωνία τους με τους «όρους προσέλευσης» του κοινού στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο και ειδικότερα με την επιβολή εισιτηρίου.

Αποσαφηνίζοντας πως «δε χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας», οι οικογένειες των 26 θυμάτων υπογραμμίζουν πως «ο αγώνας μας, είτε μεμονωμένα είτε από κοινού, είναι τους τελευταίους 19 μήνες δίχως τυμπανοκρουσίες, διαρκής και ουσιαστικός από την πρώτη στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα».
Υπενθυμίζεται πως οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο, ενώ οι συγγενείς θυμάτων και διοργανωτές όρισαν εισιτήριο, απόφαση που έχει προκαλέσει τη δημόσια αντιπαράθεσή τους.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΦΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ»
Αναλυτικότερα, στην κοινή ανακοίνωση οι συγγενείς σημειώνουν ότι «εμείς οι οικογένειες θυμάτων των Τεμπών είμαστε αντίθετοι με τους όρους προσέλευσης του κοινού στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 11/10/24. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας για δικαίωση δεν έχει εισιτήριο. Δε χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας.
Ο αγώνας μας, είτε μεμονωμένα είτε από κοινού, είναι τους τελευταίους 19 μήνες δίχως τυμπανοκρουσίες, διαρκής και ουσιαστικός από την πρώτη στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα. Είμαστε σαφώς αντίθετοι σε οποιοδήποτε εκδήλωση με εισιτήριο που αφορά τους ανθρώπους μας.
Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει τον συμβολισμό της εκδήλωσης, ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας. Όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές» καταλήγει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι εξής 26 οικογένειες: Νικολάου Πλακιά, Δημητρίου Πλακιά, Βασιλείου Κατσάρα - Νικολάου Ζήση, Δημητρίου Μπέζα, Ελευθεριάδη Θεοδώρου, Ελισάβετ Εγούτ, Χρήστου Βλάχου- Ευάγγελου Βλάχου - Σαμάνθας Βλάχου, Νικολάου Χατζηβασιλείου, Αγγέλου Μασσαλή, Δημήτρης Μπουρνάζης - Αθανασία Μπουρνάζη, Δημητρίου Κουτσόπουλου, Λαζάρου Πορφυρίδη, Διονυσίου Γεωργιάδη, Αναστασίου Ταχμαζίδη, Κωνσταντίνου Τσίντζα - Σεϊτανίδου Θεοδώρας, Σωτηρίου Μήτσκα, Γεωργίου Καρακώστα, Diana’s Bozo, Μαρίας Κυριακίδου, Βασιλικής Χατζηχαραλάμπους - Γκέκα, Ρούλας Τζοβάρα, Ευαγγέλου Τσιώμα, Νικολάου Ναλμπάντη, Αντώνιος Ψαρόπουλος, Ηλίας Παπαγγελής και Άλμα Λάτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass