«Να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ ένα κίνημα που εμπνέει»

* ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ * «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2024 13:00

«Ελάτε στις κάλπες και δώστε μας τη δύναμη για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ ένα κίνημα που εμπνέει.

Ένα κίνημα που μπορεί να στεγάσει την κοινωνική αντιπολίτευση και όλους τους δημιουργικούς πολίτες» τονίζει, μιλώντας στην «Ε», ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής 6 Οκτωβρίου.
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, σημειώνει πως «είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ, και η δημοκρατική παράταξη ευρύτερα, πρέπει να πάρουν την πολιτική κατάσταση στα χέρια τους» και υπογραμμίζει πως «προσωπικά, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τη λογική ενός μικρο-μεσαίου ΠΑΣΟΚ, που παρακολουθεί αδύναμο τις εξελίξεις, που δεν μπορεί να ενσωματώσει και να πολιτικοποιήσει την κοινωνική αντιπολίτευση, που είναι η μόνη που αντιστέκεται στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του».
Σημειώνοντας ότι «η αύξηση των ανισοτήτων, η ανασφάλεια, η αδικία, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους είναι τα αποτελέσματα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», ο κ. Κατρίνης τονίζει πως στόχος του είναι «η μετατροπή του ΠΑΣΟΚ από έναν κομματικό γραφειοκρατικό μηχανισμό σε ζωντανό και δυναμικό κίνημα, όπου τα μέλη θα συμμετέχουν με την ψήφο τους στη λήψη των αποφάσεων μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας». Ενώ, τέλος, για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες υποστηρίζει ότι «η Θεσσαλία πρέπει να γίνει ο πυρήνας ενός εθνικού και αναπτυξιακού σχεδίου για τη διατροφική επάρκεια της χώρας». Αναλυτικά η συζήτησή μας με τον κ. Κατρίνη έχει ως εξής:

• Κύριε Κατρίνη, για ποιον λόγο να σας εμπιστευτούν και να σας στηρίξουν οι πολίτες στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ; Ποια είναι η δέσμευση και η προτεραιότητά σας εφόσον εκλεγείτε πρόεδρος;
- «Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ, και η δημοκρατική παράταξη ευρύτερα, πρέπει να πάρουν την πολιτική κατάσταση στα χέρια τους. Μετά από σχεδόν 6 χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα βαδίζει σε λάθος δρόμο, οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται, το κοινωνικό κράτος καταρρέει, οι δημοκρατικοί θεσμοί υπονομεύονται, η ποιότητα της δημοκρατίας υποβαθμίζεται.
Προσωπικά, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τη λογική ενός μικρο-μεσαίου ΠΑΣΟΚ, που παρακολουθεί αδύναμο τις εξελίξεις, που δεν μπορεί να ενσωματώσει και να πολιτικοποιήσει την κοινωνική αντιπολίτευση, που είναι η μόνη που αντιστέκεται στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Πιστεύω σε ανοιχτές πολιτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, που οδηγούν σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ένα κίνημα αλλαγής».
• Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών; Έχετε διαπιστώσει ότι έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των πολιτών να προσέλθουν στις κάλπες;
- «Θέλω να κάνω ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, σε όλους του προοδευτικούς πολίτες. Ελάτε στις κάλπες και δώστε μας τη δύναμη για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ ένα κίνημα που εμπνέει. Ένα κίνημα που μπορεί να στεγάσει την κοινωνική αντιπολίτευση και όλους τους δημιουργικούς πολίτες.
Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ έρχονται σε μια στιγμή που ολόκληρη η προοδευτική παράταξη και όλοι οι προοδευτικοί πολίτες προβληματίζονται και ανησυχούν για την κατάσταση στη χώρα. Η αύξηση των ανισοτήτων, η ανασφάλεια, η αδικία, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους είναι τα αποτελέσματα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.
Στόχος μου είναι η μετατροπή του ΠΑΣΟΚ από έναν κομματικό γραφειοκρατικό μηχανισμό σε ζωντανό και δυναμικό κίνημα, όπου τα μέλη θα συμμετέχουν με την ψήφο τους στη λήψη των αποφάσεων μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας».

• Το αποτύπωμα της καταστροφής στη Θεσσαλία είναι έντονο σε όλους τους κλάδους της παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής. Πώς βλέπετε εσείς την κατάσταση σήμερα και ποιο θα πρέπει να είναι το στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησής της από την πλευρά σας;
- «Στον θεσσαλικό κάμπο με τα 3,5 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, 900.000 περίπου στρέμματα θάφτηκαν κάτω από το νερό και δεν καλλιεργούνται. Αποζημιώσεις δεν έχουν δοθεί ή όπου έχουν δοθεί, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των αγροτών. Ο κ. Μητσοτάκης μοίρασε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Η Θεσσαλία πρέπει να γίνει ο πυρήνας ενός εθνικού και αναπτυξιακού σχεδίου για τη διατροφική επάρκεια της χώρας.
Άμεση προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των περιοχών που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες, η καταβολή αποζημιώσεων που ακόμη εκκρεμούν, καθώς και στοχευμένες πολιτικές στήριξης και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, όπως χαμηλή φορολογία για τους αγρότες, προστασία της αγροτικής γης από τις κατασχέσεις, ρύθμιση των οφειλών τους.
Πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο η δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα και η Ελλάδα της περιφερειακής ανάπτυξης, η Ελλάδα που επενδύει στην αναγέννηση της ξεχασμένης ελληνικής επαρχίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass