Επαγγελματική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς

* ΗΜΕΡΙΔΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2024 14:35

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και οι βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη της σχολικής διαρροής ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.


Διακεκριμένοι ομιλητές παρουσίασαν πολύτιμες απόψεις και εμπειρίες για την ελληνική πραγματικότητα, καλές πρακτικές για συμπερίληψη και πρόληψη της σχολικής διαρροής και καινοτομίες για σύγχρονα μαθησιακά περιβάλλοντα.
Η ψηφιακή προσβασιμότητα για την προώθηση μιας εκπαιδευτικής εμπειρίας χωρίς αποκλεισμούς, οι επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών σήμερα, η σύγχρονη πραγματικότητα μέσα από αφηγήσεις μαθητών και μαθητριών που δέχθηκαν σχολικό εκφοβισμό, η συμπερίληψη στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, η κοινωνική ένταξη, εκπαίδευση και ποικιλομορφία σε μια εποχή τεχνολογικής μετάβασης και το μοντέλο «EQAVET 4 Inclusion» για ένταξη και πρόληψη της Σχολικής Διαρροής στην επαγγελματική εκπαίδευση ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τις εργασίες της ημερίδας.
Ειδική αναφορά έγινε στο έργο «EQAVET 4 Inclusion», που επιδιώκει να υποστηρίξει τα σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης στην υιοθέτηση μιας ολιστικής προσέγγισης για την ένταξη και την πρόληψη της εγκατάλειψης.
Ο Δήμος Λαρισαίων, η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ) και ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Δήμητρα» συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαμόρφωση εκπαιδευτικών πολιτικών που επικεντρώνονται στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στη διασφάλιση ισότιμων ευκαιριών για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass