Νεότερα δεδομένα για τον καρκίνο του μαστού

* ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ * ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2024 13:01

«Καρκίνος μαστού και νεότερα δεδομένα: Μια μάχη με νικητή τη γυναίκα» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 6.30 μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, από τους LIONS Branch Λάρισας «Ασκληπιάς» και τη Λέσχη Θεσσαλονίκης «Ηράκλεια»,

υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνική Πολίτικης του Δήμου Λαρισαίων.
Ομιλητές θα είναι οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα: «Εξατομικευμένος προληπτικός έλεγχος μαστού σε γυναίκες υψηλού κινδύνου» από την Αικατερίνη Βάσιου, ακτινολόγο μαστού, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιστημονική συνεργάτιδα ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.
«Γονιδιακός έλεγχος: Όπλο για την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, αλλά και θεραπεία του καρκίνου του μαστού» από τη Μαρία Σάτρα, επίκουρη καθηγήτρια Μοριακής Γενετικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιστημονική συνεργάτιδα ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.
«Ογκοπλαστική χειρουργική: Η προσφορά της στη σύγχρονη γυναίκα με καρκίνο του μαστού» από τον Γεώργιο Μπούτσικο, ογκοπλαστικό χειρουργό μαστού, μαστολόγο, επιστημονικό συνεργάτη ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.
«Γονιμότητα και μητρότητα σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού» από τον Κωνσταντίνο Νταφόπουλο, καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
«Η τέχνη ως μέσο ψυχικής ενδυνάμωσης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε ασθενείς με καρκίνο» από τη Νικολέτα Κουχάρσκα, ψυχολόγο, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια, συνεργάτιδα του ΙΨΑ.
«Μεσογειακή διατροφή: Σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού» από την Ειρήνη Παπαγιάννη, διατροφολόγο, διαιτολόγο, επιστημονική συνεργάτιδα του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.
Συμμετέχει η πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ράνια Σουλτούκη.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απαντηθούν από τους γιατρούς οι απορίες του κοινού.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Φετινή δράση προσφοράς θα είναι η αγορά περουκών για τις αδύναμες οικονομικά νοσούσες κυρίες. Επίσης, στην εκδήλωση θα διατεθεί το νέο κόσμημα, εμπνευσμένο από τη μορφή των κυττάρων δημιουργία της Lion Χάιδως Τσιτούρα, τα έσοδα του οποίου, όπως κάθε χρόνο, στηρίζουν έμπρακτα το έργο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.
Η Διεθνής Οργάνωση Lions είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός παροχής υπηρεσιών παγκοσμίως, είναι πάντα εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, με 46.000 λέσχες σε 200 χώρες, με περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο.
Στη χώρα μας από το 1954 με το μήνυμα «Εμείς Υπηρετούμε» - «We Serve» προσφέρουν παρέχοντας βοήθεια σε τυφλούς συνανθρώπους μας, προσφέρουν τροφή σε πεινασμένους, υποστηρίζουν παιδιά με υποτροφίες, μέσα από προγράμματα αρωγής νέων, βοηθούν τους ηλικιωμένους και τους νοσούντες, προστατεύουν το περιβάλλον και αντιμετωπίζουν με σεβασμό και συνέπεια τις ανθρωπιστικές ανάγκες της κοινωνίας μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass