Η Αγιά τίμησε την Εθνική Αντίσταση

Δημοσίευση: 30 Νοε 2014 23:09 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:43

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Με σεβασμό προς εκείνους που πολέμησαν σθεναρά ενάντια στην γερμανοϊταλική εισβολή της περιόδου 1940 – ‘41 και προς όλους αυτούς που αντιστάθηκαν στην Κατοχή που ακολούθησε, αλλά και με κάθε επι­σημότητα, όπως αρμόζει στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους κατά του φασιστικού άξονα, τίμησε η Αγιά την Εθνική μας Αντίσταση.

Στον καθεδρικό ναό Αγίων Αντωνίων τελέσθηκε δοξολογία χορο­στατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ ακολούθησε ομιλία από την αντιδήμαρχο Αγιάς Χριστίνα Γιαννου­λέα, η οποία αναφέρθηκε σε ‘κείνα τα δύσκολα χρόνια για την πατρίδα μας, στους αγώνες του λαού για ελευθερία, όπως και στις ανθρώπινες και υλικές απώλειες που είχε η περιοχή του Δήμου Αγιάς στην προσπάθεια για αποτίναξη από πάνω της του ναζιστικού ζυγού.

Η κ. Γιαννουλέα τόνισε, μεταξύ άλλων, «Υπάρχουν στις ιστορίες των λαών κάποιες χρονολογίες που φαντάζουν ορόσημα του αγώνα για τη δικαίωση της ανθρώπινης υπόστασης, της ανάγκης για τη διαφύλαξη και την εδραίωση της ειρήνης, της υποχρέωσης για τη διαιώνιση της δη­μοκρατίας, της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Στην ελληνική ιστορία, σε όποια σελίδα κι αν σταθεί κανείς, δεν θα βρει παρά γεγονότα που, όχι μόνο δικαιώνουν την πίστη του λαού μας σ’ αυτά τα ιδανικά αλλά, προβάλλουν, παράλληλα, ως παραδείγματα αυτοθυσίας και αυτα­πάρνησης στην ανθρωπότητα ολόκληρη. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι και η μεγαλειώδης Εθνική μας Αντίσταση ενάντια του φασιστικού άξονα».

Στη συνέχεια, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκε­ται στη θέση «Σωτηρίτσα» της επαρχιακής οδού Αγιάς – Αγιοκάμπου, σημείο στο οποίο εκτελέσθηκαν πολλοί πατριώτες κατά την περίοδο της Κατοχής, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από τον πρωτοπρεσβύτερο ιερέα π. Αθανάσιο Μακρή, εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος, κρατήθηκε ενός λε­πτού σιγή και κατατέθηκαν στεφάνια από τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, από τον αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Δημήτρη Παπαδημό­πουλο εκ μέρους της Περιφέ­ρειας Θεσσαλίας, από τον Αντώνιο Του­τούζη εκ μέρους του Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης στην Αγιά, ενώ συγγενείς εκτελε­σθέντων από τους γερμανούς και ιταλούς κατακτη­τές εναπόθεσαν λίγα λουλούδια εις μνή­μην των προγόνων τους.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην βουλευτές Γιάννης Καραμπάτσας και Βάσω Αλεξανδρίδου, ο περιφερειακός σύμ­βουλος Κώστας Ι. Καραμπάτσας, ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου» Γε­νικού Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Ευαγ. Καραμπάτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννης Αργυρούλης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Αγιάς Γρηγόρης Καλαγιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτήρης Μάρκου, Βασίλης Σμυρλής, Στέφανος Ριζούλης και Γιάννης Αναστασίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζά­χος Μπατζιόλας, οι πρόεδροι των Τοπι­κών Κοι­νοτήτων Ανάβρας, Γε­ρα­καρίου και Νερομύλων Γρηγόρης Μπουρντένας, Γιώργος Μπαράκος και Θεόδωρος Μόσχος αντίστοιχα, οι πρώην δήμαρχοι Αγιάς Χρι­στίνα Χρι­στούλα και Βασίλης Κουτσαντάς, ο Στέλιος Πατσιαβούδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώ­νιος» και ο Οδυσσέας Τσιντζιράκος, συντονιστής της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας Δήμου Αγιάς «Δημήτρης Αγραφιώτης».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass