Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2024 7:45

Πανελλήνιο Αντάμωμα Πελοποννησίων
ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων Ν. Λάρισας «Ο Μωριάς», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 115 χρόνια παρουσίας του στη Λάρισα, διοργανώνει Πανελλήνιο Αντάμωμα Πελοποννησιακών Συλλόγων στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2024.

Θα συμμετάσχουν συνολικά 20 σύλλογοι με περίπου 250 μέλη. Το αντάμωμα θα ξεκινήσει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Πινακοθήκης - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, όπου τα χορευτικά των συλλόγων θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς της Πελοποννήσου με ζωντανή μουσική και τραγούδι από την ορχήστρα του Μωραΐτη και τραγουδιστή τον Παναγιώτη Λάλεζα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η συνέχεια θα δοθεί στο κέντρο «Νεράιδα», 10ο χλμ. Λάρισας - Αμπελώνα, όπου θα πραγματοποιηθεί γλέντι. Η είσοδος στο κέντρο είναι με δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6943-481.448, 6973-587.955. Την Κυριακή 13 Οκτώβρη, στις 9.30 μ.μ., θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνος, στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και κατάθεση στεφάνων από τους προέδρους των συλλόγων. Στη συνέχεια θα γίνει στους επισκέπτες ξενάγηση στο κέντρο της Λάρισας. Η εκδήλωση γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, και την ευγενική υποστήριξη της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

 

Συνάντηση αρδευτών

Ενημερωτική συνάντηση για τους αρδευτές των Δελερίων και της Ροδιάς θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Τυρνάβου σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Δελερίων.

 

Λειτουργία στον Αγιο Γεώργιο Ναμάτων

Θεία λειτουργία και αρτοκλασία θα πραγματοποιηθεί στον ναό του Αγίου Γεωργίου στα Νάματα, με πρωτοβουλία των γυναικών του χωριού. Θα ακολουθήσει καφές το καφενείο στα Νάματα.

 

Εκδήλωση για επιλογή επαγγέλματος
* ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ «JOIST» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.) διοργανώνει εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την αναζήτηση επαγγέλματος με τίτλο «Επαγγελματικός προσανατολισμός υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών σε μία νέα εποχή εξελίξεων», την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στις 11:00 π.μ., στο «JOIST». Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, σε γονείς, εκπαιδευτικούς και νέους ενήλικες. Περιλαμβάνει ομιλίες επαγγελματιών και επιστημόνων, διακεκριμένων στην επιστήμη τους, το επάγγελμά τους και την αγορά εργασίας σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Ομιλητές/τριες κλήθηκαν να είναι οι εξής:
Αθανάσιος Μαμάκος Δικηγόρος, Δήμαρχος Δήμου Λαρισαίων, Μαρία Κουτσαύτη Σύμβουλος Διαχείρισης Σταδιοδρομίας, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα του Κέντρου Συμβουλευτικής Προσανατολισμού και Εκπαίδευσης «Σ.Ε.Π.&Ε.- Career Associates», Θεόφιλος Καραχάλιος γιατρός Χειρούργος Ορθοπεδικός, Καθηγητής Ορθοπεδικής και Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κέλλυ Γεροστέργιου Προϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και ΒΝΣ στην εταιρεία ΔΥΠΑ Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης πρώην ΟΑΕΔ, Λάμπρος Κούρτης Ph.D, Μηχανολόγος Μηχανικός, Ιδρυτής και Επιστημονικός Υπεύθυνος Startup Chronicles, Χρήστος Γιακουβής Γενικός Γραμματέας του ΣΘΕΒ, ιδιοκτήτης του εκπαιδευτικού οργανισμού «Δυναμική», Πανταζής Πανταζούδης MSc., Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ., Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής, Χρήστος Παναγούλης MSc., Γεωπόνος - Σύμβουλος Γεωργικών Επιχειρήσεων, Γεν. Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Γ), Κυριακή Σπανού πρώην Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θεσσαλικού Θεάτρου, Σκηνοθέτης, Μεταφράστρια, Συγγραφέας και Θεατρολόγος, Λευκοθέα Βαϊτση MSc., Δ/νση μηχ/σης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σοφία Κύρμπα MBA Στέλεχος Τραπεζικού Καταστήματος, Απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής, Παναγιώτης Καρακίτσιος Πολιτικός Μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Founder, CEO, Geomiso.

 

Ημερίδα για τη σχολική διαρροή
* ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Διασφάλιση ποιότητας στην επαγγελματική εκπαίδευση: Συμπερίληψη και πρόληψη σχολικής διαρροής» θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, από τις 17:30 έως τις 20:30, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει διακεκριμένους εκπροσώπους από τους τομείς της εκπαίδευσης, της ψυχολογίας και της δημόσιας διοίκησης, καθώς και διεθνείς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα συνεισφέρουν με πολύτιμες απόψεις και εμπειρίες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στοχευμένες παρουσιάσεις που εστιάζουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και στη μαθητική διαρροή και την κοινωνική ένταξη. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν και η προεγγραφή μέσω της φόρμας εγγραφής είναι απαραίτητη τόσο για τη συμμετοχή όσο και για την έκδοση της βεβαίωσης παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης: https://events.dimitra.gr/ Η επιστημονική ημερίδα διοργανώνεται από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Δήμητρα», σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ).

 

Εκδήλωση του ΚΚΕ για την παιδεία
ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Οι ΚΟΒ Τυρνάβου και Αμπελώνα του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η λαϊκή πάλη για τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες απέναντι στην πολιτική κυβερνήσεων – αστικών κομμάτων - κεφαλαίου για το σχολείο». Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Πέμπτη 3 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα στο Αρχοντικό Καράσσου στον Τύρναβο και θα μιλήσει ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος.

 

Αιμοδοσία σε σχολείο

ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Κουμουνδούρου 53 – Είσοδος από Αριστοτέλους) και ώρες 09.00 με 13.00. Την αιμοδοσία θα την πραγματοποιήσει ειδική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής τονίζοντας μεταξύ άλλων «Στην αιμοδοσία μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, ανεξάρτητα εάν είναι γονέας του σχολείου μας ή όχι. Η αιμοδοσία είναι ανοιχτή σε όλους.
Δώσε αίμα, γίνε παράδειγμα για τα παιδιά. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι θα δοθεί βεβαίωση αιμοδοσίας σε όλους του εργαζόμενους, ώστε να εξασφαλίσουν άδεια από τη δουλειά τους».

 

Συνέλευση ΔΑΚΕ δασκάλων

Η ΔΑΚΕ Π.Ε. Λάρισας θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση αύριο Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 39ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (οδός Πλούτωνος 26), για συνδικαλιστική ενημέρωση και συζήτηση για τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Νοεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass