Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2024 13:50

Αντικαθιστούν υδρόμετρα

*ΣΕ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

Οι εργασίες αντικατάστασης συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα που διαθέτουν ενσωματωμένη διάταξη μετάδοσης δεδομένων, συνεχίζονται στις περιοχές Παπασταύρου και Αμπελοκήπων.

Προβλέπεται να αντικατασταθούν παλαιά υδρόμετρα σε περιοχές που έχουν εκσυγχρονιστεί τα δίκτυα ύδρευσης.
Οι παραπάνω εργασίες στην περιοχή Παπασταύρου ξεκίνησαν χθες και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 και στην περιοχή των Αμπελοκήπων θα ξεκινμήσουν σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024.
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των σχετικών εργασιών αντικατάστασης των υδρομέτρων κάθε οικοδομής θα χρειαστεί να γίνουν διακοπές υδροδότησης, διάρκειας λίγων λεπτών έως μίας ώρας το μέγιστο.

 

Αιμοδοσία στο Αβέρωφ
Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις «Αλησμόνητες Πατρίδες», τον Δήμο Λαρισαίων και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, σήμερα Τρίτη, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού για τις ευπαθείς ομάδες, στην οδό Γαριτσίου 17, στο Αβέρωφ.

 

 

Αιφνίδιος θάνατος 59χρονου τεχνίτη της ΔΕΗ

*ΕΝΩ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ

Σε παθολογικά αίτια, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται ο θάνατος του 59χρονου τεχνίτη της ΔΕΗ Δημήτρη Μπόλου. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων ο 59χρονος εργαζόμενος προχθές Κυριακή μετέβαινε στη Σπηλιά του Δήμου Τεμπών προκειμένου να παραλάβει και να ηλεκτροδοτήσει έργο, όταν καθοδόν δεν αισθάνθηκε καλά. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ο 59χρονος φέρεται να επικοινώνησε με συνάδελφό του για να του δηλώσει πως λόγω της αδιαθεσίας θα επιστρέψει στη Λάρισα.  Ωστόσο ευρισκόμενος καθ’ οδόν έχασε τις αισθήσεις του και τελικά απεβίωσε ενώ οδηγούσε. Με αφορμή το θλιβερό άγγελμα το Πολιτιστικό Κέντρο της ΔΕΗ Λάρισας και το Διοικητικό του Συμβούλιο εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο του συναδέλφου και γενικού γραμματέα του Κέντρου. Η νεκρώσιμoς ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα στη γενέτειρά του την Ελασσόνα.

 

 

«Τα Δώρα της γης» στη Σκήτη

*ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Για ακόμη μία χρονιά ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης και Αγιοκάμπου διοργανώνει τη μεγάλη φθινοπωρινή εκδήλωση - καστανογιορτή της Σκήτης «Τα δώρα της γης», την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία του χωριού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αγιάς και την Τοπική Κοινότητα Σκήτης.
Πρόκειται για μία αγροτουριστική οικολογική πολιτιστική εκδήλωση με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής και των προϊόντων της. Εκθέτες και οικοτεχνίες από όλη τη Θεσσαλία παίρνουν μέρος σε αυτή, σε ένα παζάρι με αγροτικά οικολογικά προϊόντα και χειροτεχνήματα. Τη γιορτή πλαισιώνουν χορωδίες, χορευτικά συγκροτήματα που τραγουδούν και χορεύουν με ζωντανή μουσική παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, όπου μπορούν να πάρουν μέρος και να χορέψουν και οι επισκέπτες της εκδήλωσης. Θα προσφέρονται ψητά κάστανα από τα καστανοπερίβολα της Σκήτης με άφθονο κρασί και διάφορες γαστρονομικές γεύσεις που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του Συλλόγου και μάγειρες, με βάση προϊόντα από τα δώρα της γης, ενώ θα υπάρχει διαγωνισμός μαγειρικής για το καλύτερο φαγητό.

 

 

Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια ΟΝΝΕΔ

Από τη Θεσσαλία ξεκινούν οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ και συγκεκριμένα οργανώνεται εκδήλωση σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου, στις 19:00 στη Λάρισα, στην αίθουσα εκδηλώσεων Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

 

 

Η Δικαιοσύνη τιμά τον Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη

Δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι της Λάρισας διοργανώνουν εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη και προστάτη της Δικαιοσύνης, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτό στις 10 π.μ. θα τελεστεί θεία λειτουργία με αρτοκλασία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση στο κέντρο «Φρούριο».

 

 

Αιμοδοσία στη Χριστιανική Εστία Λάρισας

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, τις ώρες 9.00 έως 13.00, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στη Χριστιανική
Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος», οδός Ανθ. Γαζή 35, σε συνεργασία με τη νομαρχιακή υπηρεσία αοιμοδοσίας του Γ. Ν. Λάρισας.

 

 

Αιτήσεις για άδεια γεωργικού ελκυστήρα

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη χορήγηση άδειας οδήγησης γεωργικού ελκυστήρα στον Δήμο Τυρνάβου. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να  μεταβαίνουν στο ΚΕΠ του Δήμου Τυρνάβου προκειμένου να καταθέσουν τη σχετική αίτηση προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 7 Οκτωβρίου 2024.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ και στα τηλέφωνα 24923-50300 και 24923-50306.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass