Η ΔΕΥΑ Τεμπών επενδύει στα φωτοβολταϊκά

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ *ΑΥΤΟΨΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ *ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2024 13:00

Ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Τεμπών Κώστα Ζαρδούκα και τις επιβλέπουσες του έργου Γεωργία Χαδουλού, υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τεμπών και Τριάδα Ζορμπά, υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας Δ.Ε.Υ.Α. Τεμπών, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του νέου φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο υλοποιείται με στόχο να αποτελέσει έναν από τους κύριους μοχλούς ενεργειακής αυτάρκειας για τη ΔΕΥΑ Τεμπών.

Το έργο, μία από τις μεγαλύτερες καινοτόμες επενδύσεις στην περιοχή, έρχεται να ενισχύσει τον στρατηγικό προσανατολισμό του Δήμου Τεμπών προς την πράσινη ανάπτυξη και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Κατά την επίσκεψη ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών και την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών στον τομέα της ηλιακής ενέργειας. Το πάρκο, με τη χρήση τελευταίας γενιάς φωτοβολταϊκών πάνελ, θα μπορεί να καλύπτει σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών της ΔΕΥΑ Τεμπών, μειώνοντας την εξάρτηση από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πόρων.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι «Η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον Δήμο μας, εντάσσοντάς μας δυναμικά στον χάρτη των πρωτοπόρων δήμων στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.
Το έργο αυτό είναι κομμάτι της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας για την ενεργειακή αυτονομία, την κλιματική ουδετερότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Θέλουμε έναν Δήμο πρότυπο για τις επόμενες γενιές, έναν Δήμο που επενδύει στη φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία.
Το φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει εντός των επόμενων πέντε μηνών, θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 1MWh ετησίως, καθιστώντας το ένα από τα πιο σημαντικά ενεργειακά έργα στην περιοχή μας.
Μέσω του έργου, θα επιτύχουμε τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, κάνοντας ένα ουσιαστικό βήμα προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η δημοτική Αρχή Τεμπών παραμένει αφοσιωμένη στην προώθηση βιώσιμων λύσεων που διασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους δημότες, και δεσμεύεται να συνεχίσει να επενδύει σε καινοτόμες πρωτοβουλίες με γνώμονα την κοινωνική ευθύνη και την περιβαλλοντική προστασία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass