Διπλός εορτασμός στην Αγιά

Της «Συνάξεως των Αγιωτών Αγίων» και της Εθνικής Αντίστασης

Δημοσίευση: 30 Νοε 2014 12:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:42

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Τη «Σύναξη των Αγιωτών Αγίων» γιορτάζει σήμερα η Αγιά τιμώντας, έτσι, τους Άγιο Αντώνιο τον Μέγα, Άγιο Αντώνιο τον εκ Βεροίας, Όσιο Συμεών τον εκ Βαθυρέματος Αγιάς, Οσιομάρτυρα Δαμιανό τον εν Κισσάβω, Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουναίνη και Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Παράλληλα, ο Δήμος Αγιάς έχει προγραμματίσει και πλούσιες εκδηλώσεις προς τιμήν της Εθνικής Αντίστασης.

Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών από την 8η πρωινή μέχρι και τη δύση του ηλίου. Φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις αυριανές πρωινές ώρες. Στις 7:30 π.μ., στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αντωνίου, θα τελεσθούν πανηγυρικός όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, μετά το πέρας της οποίας, στις 10:30, θα ψαλεί δοξολογία για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης και θα εκφωνηθεί ομιλία με θέμα την Εθνική Αντίσταση. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Εθνικής Αντιστάσεως, που βρίσκεται στη θέση «Σωτηρίτσα» λίγο έξω από την Αγιά στον δρόμο για Αγιόκαμπο, σημείο στο οποίο εκτελέσθηκαν πολλοί πατριώτες κατά την περίοδο της κατοχής. Στεφάνια θα καταθέσουν ο δήμαρχος Αγιάς, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων, συγγενείς θυμάτων και όποιος εκπρόσωπος κομμάτων, σωματείων ή συλλόγων θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.

Το απόγευμα, στις 6:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» της Αγιάς, η Ομάδα Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αγιάς «Δημήτρης Αγραφιώτης» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, με θέμα «Η θηριωδία του ναζισμού στα στρατόπεδα συγκέντρωσης». Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Πρόλογος από τον Οδυσσέα Τσιντζιράκο, συντονιστή της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας, χαιρετισμός δημάρχου Αγιάς, χαιρετισμός Μώρη Μαγρίζου, προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας, απαγγελία ποιήματος, με τίτλο «Κοίταξέ με, τρέμω», από την Σάρα Φάις, μέλους της αδελφικής κοινότητας, ομιλία από την απόγονο ομήρων – επιζώντων του ολοκαυτώματος Λίζας Φάις με θέμα «Βιώματα ενός παιδιού επιζώντων στρατοπέδου», προβολή φωτογραφιών και σχολιασμός από τον Ευάγγελο Τζιγκουνάκη, μέλους της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας, προβολή ντοκιμαντέρ και σχολιασμός από τον Στέργιο Πατσιαβούδη, μέλους της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass