Ασφυκτικό πρέσινγκ για τα έργα

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2024 13:07

Μία ακόμα σύσκεψη, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για την πορεία ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας από τον «Daniel» πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα.
Είναι γεγονός ότι η παρουσία των κυβερνητικών στελεχών το τελευταίο διάστημα, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον κάμπο είναι αρκετά πυκνή, κάτι που επισημάνθηκε και χαιρετήθηκε από τους εκπροσώπους των θεσσαλικών φορέων που τοποθετήθηκαν.

Εκτός, όμως, από τους αριθμούς και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε διαφάνειες, η πραγματικότητα δε φαίνεται να αποτελεί σύμμαχο της κυβέρνησης. Κι αυτό γιατί έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και λίγο πριν τον χειμώνα, η πορεία αποκατάστασης των πληγεισών υποδομών και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν έχουν προχωρήσει όσο θα ‘πρεπε.
Και μπορεί ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο οποίος και βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής αρκετών αυτοδιοικητικών, να έσπευσε να εξηγήσει ότι αφενός η γραφειοκρατία και αφετέρου το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες τεχνικές εταιρείες να τρέξουν τα έργα είναι οι παράγοντες που αποτελούν τροχοπέδη στον όποιον κυβερνητικό σχεδιασμό, από την άλλη, όμως, όπως ανέφεραν βουλευτές και δήμαρχοι, οι Θεσσαλοί οφείλουν να γνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό.
Στον αγροτικό τομέα, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ικανοποίησε τους κτηνοτρόφους που έσφαξαν τα ζώα τους λόγω της πανώλης, αποζημιώνοντάς τους με 250€ το ζώο (150€ ήταν το αρχικό ποσό), και τους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς, οι οποίοι θα ενισχυθούν με 350€ το στρέμμα, αλλά δυστυχώς εκτός της λίστας πληρωμών παραμένουν οι καστανοπαραγωγοί. Θέμα που έθεσε ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.
Ο δήμαρχος Καλαμπάκας Λευτέρης Αβραμόπουλος μίλησε για την καθυστέρηση στην αποκατάσταση της γέφυρας της Διάβας και το οδικό δίκτυο στον Ασπροπόταμο, ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος για το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί χρήματα για την αποκατάσταση του Βιολογικού και την κατεδάφιση πλημμυρόπληκτων και σεισμόπληκτων οικιών. Παράπονα ακούστηκαν και για τις καθυστερήσεις στην επιδότηση ενοικίου για τους πλημμυρόπληκτους. Ο αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Μαλαματίνης αναφέρθηκε στην καθυστέρηση στην αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας.
Ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος επανέλαβε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολη η επιτάχυνση των διαδικασιών, όταν έχουμε να κάνουμε με τον έλεγχο από τα ευρωπαϊκά όργανα, απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση στα περισσότερα έργα, χωρίς μελέτες δεν μπορούν να προχωρήσουν. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι σύντομα σε σημαντικά έργα, όπως στη γέφυρα της Διάβας, όπου θα εγκατασταθεί εργολάβος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass