Καταργείται ο ετήσιος φόρος στα μικρά σκάφη αναψυχής

ΚΕΛΛΑΣ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2024 7:01

Κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του ετήσιου φόρου στα μικρά σκάφη αναψυχής έως 7 μέτρα, καθώς και οι αναδρομικές χρεώσεις από το 2020.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, ανέφερε σχετικά: «Με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας, προχωρούμε στην τροπολογία που αποτελεί σημαντική ελάφρυνση για χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρών σκαφών αναψυχής και ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των ερασιτεχνών αλιέων».

Ο υφυπουργός πρόσθεσε: «Αφουγκραστήκαμε άμεσα την αναστάτωση που προέκυψε στους κόλπους των ερασιτεχνών αλιέων, λόγω της φορολόγησης των μικρών σκαφών αναψυχής και προχωρούμε σε κατάργηση του φόρου των μικρών ιδιόκτητων σκαφών, αίροντας και τις αναδρομικές χρεώσεις. Στεκόμαστε δίπλα στους ερασιτέχνες αλιείς, στηρίζοντας κάθε δίκαιο αίτημά τους. Με την ψήφιση της τροπολογίας, επιβεβαιώνουμε τη βούλησή μας να προστατεύουμε τα συμφέροντά τους, ενώ παράλληλα σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας περί φορολόγησης των σκαφών αναψυχής».
Τέλος, ο Χρήστος Κέλλας υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση παραμένει στο πλευρό των ιδιοκτητών μικρών σκαφών και συνεχίζει να εργάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών στον χώρο της ναυσιπλοΐας και της αλιείας, διασφαλίζοντας ισορροπία μεταξύ φορολογικής δικαιοσύνης και οικονομικής ανάπτυξης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass