Ανοιξε το παζάρι της Λάρισας

* ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ * Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2024 14:40

Με τη γνωστή ερμηνεύτρια Γλυκερία άνοιξαν χθες οι πύλες της φετινής εμποροπανήγυρης της Λάρισας στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης και παρότι η φετινή διοργάνωση είχε εμπόδια και αλλαγές, η κοσμοπλημμύρα απέδειξε τη δυναμική του.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Αθανάσιος Μαμάκος και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Διοίκησης κ. Αχιλλέας Κέλλας, Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων Ευάγγελος Παπαλέξης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δημήτρης Λεωνιδάκης και Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου Χρήστος Τερζούδης, βρέθηκαν χθες το απόγευμα στον χώρο της εμποροπανήγυρης, που μπορεί φέτος για πρώτη φορά να λειτουργεί από ιδιώτη, ωστόσο η Δημοτική Αρχή εποπτεύει αν τηρούνται οι κανόνες για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του. Ο δήμαρχος κ. Μαμάκος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις αλλαγές τις φετινής διοργάνωσης και δήλωσε ότι «το στοίχημα της Δημοτικής Αρχής είναι μια καλύτερη διοργάνωση, βασισμένη στις ανάγκες των πολιτών».
Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: «Το παζάρι επανέρχεται στη ζωή μας μετά από μια περίοδο δύσκολων συνθηκών, με αποκορύφωμα τις περσινές πλημμύρες. Η παρουσία του κόσμου δείχνει τους στενούς δεσμούς της πόλης με τη διοργάνωση και παρόλο που το περιεχόμενο έχει αλλάξει, δεν άλλαξε η θέση που έχει στις καρδιές των Λαρισαίων. Στοίχημά μας είναι μια καλύτερη διοργάνωση, με πιο δημιουργικό τρόπο. Φέτος αναστείλαμε τη λειτουργία του λούνα παρκ, γιατί δε γίνεται να μη βλέπεις, να μην ακούς, να μη νιώθεις. Σαν το παζάρι της Λάρισας δεν έχει!».
Παρά την απουσία του λούνα παρκ, που είναι ιδιαίτερα αισθητή, κυρίως για τη νεολαία που κάθε φορά έδινε το «παρών» κλείνοντας ραντεβού στην μπαλαρίνα και στη ρόδα για να περάσει ξέγνοιαστες στιγμές παιχνιδιού, το παζάρι απέδειξε ότι δεν είναι ένας θεσμός που μπορεί εύκολα να κλονιστεί, αλλά μια αγαπημένη συνήθεια, το γεγονός του φθινοπώρου, που μικροί και μεγάλοι αναμένουν. Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών βρέθηκε χθες το βράδυ στην έναρξη, για να διασκεδάσει με τη χαρισματική τραγουδίστρια Γλυκερία, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της. Έχοντας στο πλευρό της τον, επίσης, ταλαντούχο τραγουδιστή Χρήστο Μακρή και πολυμελή ορχήστρα, «εκτόξευσαν» το κέφι, με ένα πρόγραμμα που τα είχε όλα, από λαïκά-έντεχνα-παραδοσιακά μέχρι και σμυρνέικα τραγούδια, όπως «Δημητρούλα», «Έχε γεια Παναγιά», «Τι σε μέλλει εσένανε», «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία» κ.ά. Οι πάγκοι με τον χαλβά Φαρσάλων, το προϊόν σήμα κατετεθέν του παζαριού, πήραν στην κυριολεξία «φωτιά», με τις πωλήτριες να προσκαλούν σε γευσιγνωσία τους επισκέπτες, χτυπώντας με το μαχαίρι τα ταψιά. Οι υπαίθριες ψησταριές, καντίνες και τα λουκουματζίδικα έχουν και φέτος την τιμητική τους, αφού βόλτα στο παζάρι σημαίνει οπωσδήποτε στάση για μπύρες, σουβλάκια-λουκάνικα και για επιδόρπιο χαλβά φαρσαλινό.
Πάντως, η πρώτη εικόνα έδειξε ότι ο κόσμος ανυπομονούσε για το παζάρι της Λάρισας, αφού τα τελευταία χρόνια το στερήθηκαν. Μετά τον κορονοϊό και την περσινή χρονιά που δεν έγινε λόγω των πλημμυρών, πολλοί ήταν αυτοί που ανέμεναν την έναρξή του, ενώ πολλές οικογένειες στηρίζονται στις καλές τιμές του για να ψωνίσουν τα απαραίτητα.
Ως συνήθως οι κάλτσες κατέχουν τα σκήπτρα στα είδη που έρχονται πρώτα σε πωλήσεις και ακολουθούν με μικρή διαφορά εσώρουχα, πιτζάμες και παντόφλες. Οι συμμετέχοντες είναι έμποροι από όλη την Ελλάδα. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει είδη ένδυσης - υπόδησης, βιβλία, εργαλεία, είδη κουζίνας, μικροσυσκευές, παιχνίδια, κοσμήματα κ.λπ.
Ήδη από την περασμένη Κυριακή, που οι έμποροι σχεδόν στο σύνολό τους είχαν στήσει τους πάγκους και η μυρωδιά του χαλβά, των καραμελωμένων ξηρών καρπών και των κάστανων είχαν αρχίσει να πλανώνται στην ατμόσφαιρα, η επισκεψιμότητα τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες ήταν αυξημένη, αφού άπαντες είχαν την περιέργεια να δουν πώς θα είναι χωρίς το λούνα παρκ το παζάρι, αλλά και να κάνουν μία πρώτη έρευνα τιμών, που κατά κοινή ομολογία δε φαίνεται να παρασύρθηκαν από το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα.
Κάλτσες τα 10, αλλά και 12 ζευγάρια σε πολλές περιπτώσεις στα 5 ευρώ, χαλβάς που κυμαίνεται μεταξύ 8 και 9 ευρώ το κιλό και σε κάποιες περιπτώσεις με το 1 κιλό δίνουν δώρο το μισόκιλο, φόρμες και πιτζάμες με τιμές που ξεκινούν από τα 10 ευρώ, είναι μόνο μερικά από τα είδη που θα βρει κανείς σε χαμηλές τιμές, αφού οι ευκαιρίες είναι πολλές, ακόμη και σε βιβλία και είδη διακόσμησης.
Ευκαιρία για «παζαρέματα», λοιπόν, και βόλτες στη Νεάπολη, μιας και το παζάρι θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.                   

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass