Διμέτωπος αγώνας Ανδρουλάκη

Απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και στην εσωκομματική διχόνοια - Μεγάλη συγκέντρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χθες στο «Χατζηγιάννειο» ενόψει των εσωκομματικών εκλογών

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2024 13:26

«Κάποιοι κάναμε διμέτωπο αγώνα και απέναντι στη διχόνοια, τον λαϊκισμό και απέναντι στη δεξιά συντήρηση. Για να υπάρχει αυτή η ευκαιρία στο τραπέζι, κάποιοι επενδύαμε πάντα στην ενότητα και όχι στους τυχοδιωκτισμούς και την προσωπική στρατηγική»: επίθεση τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στους εσωκομματικούς του αντιπάλους εξαπέλυσε χθες το βράδυ από το «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος- Νίκος Ανδρουλάκης στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν στις 6 και τις 13 Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σε ένα κατάμεστο «Χατζηγιάννειο» -κόσμος υπήρχε δε και εκτός της αίθουσας - ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ με τον ίδιο στην αρχηγία του Κινήματος «επέστρεψε στον ιστορικό του ρόλο, που δεν είναι άλλος από τον κεντρικό προοδευτικό αντίπαλο της δεξιάς παράταξης. Για να υπάρχει αυτή η ευκαιρία, έμειναν χιλιάδες άνθρωποι -και μάλιστα μεγαλύτερων ηλικιών- στα δύσκολα για να υπάρχει ΠΑΣΟΚ, να το παραλάβουμε και να το φέρουμε εδώ που είναι σήμερα» επισήμανε χαρακτηριστικά.
«Δεν έχουμε ένα νεοφιλελεύθερο πρωθυπουργό, οπαδό της ελεύθερης αγοράς. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που υπηρετεί την ολιγαρχία της ασύδοτης αγοράς» τόνισε χαρακτηριστικά βάλλοντας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να αναφερθεί στις προσδοκίες που πρέπει να τρέφουν οι ψηφοφόροι του Κόμματος από τον ίδιο: «Θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ, τη νικηφόρα και ελπιδοφόρα δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Ιστορικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να ακουμπούν πάνω του τις αγωνίες τους οι απλοί άνθρωποι που δεν περιμένουν ρουσφέτια, θέλουν να έχουν τα παιδιά τους δουλειά, δημόσια πανεπιστήμια, πρόσβαση σε ένα ισχυρό εθνικό σύστημα υγείας. Αυτό είναι το χρέος μας: να κάνουμε την Ελλάδα ξανά μια δίκαιη κοινωνία χωρίς ανισότητες και αποκλεισμούς».
Σχετικά με την πορεία των τελευταίων δυόμισι ετών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ άλλαξε πίστα, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να απαξιώσουν αυτή την προσπάθεια. Σε δυόμισι χρόνια πετύχαμε ότι δεν είχαμε πετύχει μια ολόκληρη δεκαετία».
Έκανε λόγο δε για «ένα κόμμα που πέρασε δύσκολα, που όχι μόνο πάλεψε, όχι μόνο έσκισε το κοστούμι του “συμπληρώματος” που είχαν ράψει οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά σήμερα είναι δεύτερο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Γι’ αυτό βλέπετε ότι φύτρωσαν πολλές φιλοδοξίες. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια ένα κόμμα φτωχός συγγενής, αλλά πρωταγωνιστής».
Ο Κρητικός πολιτικός σημείωσε ότι για να μην γίνει το ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και πολυμεριστεί ανακοίνωσε στις 30 Ιουνίου τη διεξαγωγή των εσωκομματικών διαδικασιών, στο μέσο της θητείας του για να μην μπει το κόμμα σε μια παρατεταμένη εσωστρέφεια. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «Ανακοίνωσα τη διεξαγωγή των εσωτερικών μας διαδικασιών σχεδόν στο μέσο της θητείας μου και το έκανα αυτό γιατί δεν θέλω να πάθει το ΠΑΣΟΚ αυτά που έχουν συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ, με μία παρατεταμένη εσωστρέφεια, με δικαστικές εξελίξεις και με αντεγκλήσεις των στελεχών μεταξύ τους που εντέλει μόνο ωφελημένο έχουν τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη. Για αυτό λοιπόν, στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου αξιολογείτε εσείς, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, αν αυτά τα 2,5 χρόνια πετύχαμε πολλά ή δεν πετύχαμε τίποτα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εν συνεχεία αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει το κόμμα μπροστά του, αλλά και το ότι το Κίνημα είναι αυτό που θα βγάλει τον ελληνικό λαό από τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τονίζοντας ότι «Το δύσκολο είναι να φύγεις από τις μυλόπετρες του δικομματισμού, να φύγεις από το ερώτημα με ποιον θα πας και να περιμένουν οι πολίτες όχι να είσαι συμπλήρωμα αλλά να είσαι η δύναμη που θα ανατρέψει πολιτικά τη σημερινή δυσμενή πραγματικότητα για τον ελληνικό λαό», ενώ ακολούθως σε άλλη μια επίθεση προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλους σημείωσε ότι «δεν θα αφήσουμε να επανέλθουν οι κακές νοοτροπίες, οι προσωπικές στρατηγικές και τυχοδιωκτισμοί που μας έφεραν στα όρια του να κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το ΠΑΣΟΚ». Σημείωσε δε ότι τη μεγάλη κεντροαριστερά «θα την κάνουμε με σοβαρότητα, με ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία, στο προσκήνιο με ευθύτητα, λόγο, και πρωτοβουλίες».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην καταστροφή του περασμένου Σεπτεμβρίου της Θεσσαλίας. Ανέφερε ότι «Για την καταστροφή της Θεσσαλίας, αυτή τη φαραωνική μεγέθους περιπέτεια, είπαμε από την πρώτη στιγμή και σε συνεννόηση με την τότε Ευρωπαία επίτροπο να τρέξουν με τρόπο task force οι διαδικασίες επούλωσης των πληγών σε συνεννόηση της αυτοδιοίκησης, του κράτους και της επιστημονικής κοινότητας. Αντιθέτως η Κυβέρνηση ακολουθεί άκριτα το σχέδιο των Ολλανδών, που τα μεγέθη της Ολλανδίας και της Ελλάδας είναι εντελώς διαφορετικά».
Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Λίτσα Λιακούλη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, η χωρική αντιπεριφερειάρχης Μαρία Γαλλιού, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ανδριάνα Κομήτσα, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο υποψήφιος βουλευτής Θωμάς Παπαλιάγκας, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Εξαρχος, οι πρώην δήμαρχοι Τεμπών και Φαρσάλων Κώστας Κολλάτος και Αρης Καραχάλιος αντίστοιχα, ο Πέτρος Ηλιάδης, ο Νίκος Τσιλιμίγκας, αυτοδιοικητικοί, και πάρα πολύς κόσμος.
*Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μαλάκος.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass