Επιλογή ειδικού σκοπού για το Πανεπιστημιακό

* Λύσεις στο διοικητικό πρόβλημα αναμένεται να δώσει ο νέος προσωρινός αν. διοικητής Μιλτ. Ευστρατιάδης * Εντός των προσεχών ημερών ανακοινώνεται και η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2024 15:30
Ο νέος αν. διοικητής Μιλτ. Ευστρατιάδης με τον διοικητή ΠΓΝΛ, Δημ. Κατσικονούρη, και την υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ, Μαρία Μήτσιου Ο νέος αν. διοικητής Μιλτ. Ευστρατιάδης με τον διοικητή ΠΓΝΛ, Δημ. Κατσικονούρη, και την υποδιοικήτρια της 5ης ΥΠΕ, Μαρία Μήτσιου

Του Δημ. Κατσανάκη

Νέο ένοικο απέκτησε από το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης το άδειο κατά τους τελευταίους 17 μήνες γραφείο στους χώρους της διοίκησης στον δεύτερο όροφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο δικηγόρος Μιλτιάδης Ευστρατιάδης εγκαταστάθηκε και ανέλαβε υπηρεσία ως αναπληρωτής διοικητής, αφού προηγουμένως ορκίστηκε στην 5η ΥΠΕ και υπέγραψε το σύμφωνο αποδοτικότητας.
Η τοποθέτηση του κ. Ευστρατιάδη στη θέση του αναπληρωτή διοικητή, διαρκούσης της διαδικασίας επιλογής των νέων διοικητών μέσω ΑΣΕΠ για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην παρούσα φάση, υπήρξε αναμφισβήτητα μια επιλογή ειδικού σκοπού από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Κάλυψε τη θέση, που παρέμενε κενή από τον Απρίλιο 2023 μετά την παραίτηση του Γιώργου Αποστολίνα, για να επιστρέψει στην ιατρική ως γιατρός ακτινολόγος, για να δώσει λύση στο διοικητικό πρόβλημα του νοσοκομείου μέχρι την επιλογή αναπληρωτή διοικητή μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ.
Ο προσωρινός χαρακτήρας της θέσης προσδιορίζεται, άλλωστε, με σαφήνεια στην υπουργική απόφαση του διορισμού του, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως: Ο Μιλτιάδης Ευστρατιάδης διορίζεται ως προσωρινός αναπληρωτής διοικητής στο ΠΓΝ Λάρισας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μέχρι την ολοκλήρωση διαδικασίας επιλογής αναπληρωτή διοικητή και για χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες.
Η παραλαβή των καθηκόντων του έγινε παρουσία του διοικητή, Δημήτρη Κατσικονούρη, και της υποδιοικήτριας της 5ης ΥΠΕ, αρμόδιας για τη λειτουργία των νοσοκομείων, Μαρίας Μήτσιου, η οποία συνόδευσε τις ευχές της με παραινέσεις για την ενεργοποίηση και καλή λειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησης των πολιτών.
Στις αρμοδιότητες του αναπληρωτή διοικητή περιλαμβάνονται θέματα πληροφορικής και μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών του νοσοκομείου, έρευνας και εκπαίδευσης του προσωπικού, υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, η πιστοποίηση υπηρεσιών υγείας, τα προγράμματα των εφημεριών και ειδικά θέματα για τη λειτουργία των χειρουργείων και τις λίστες αναμονής, που θεωρούνται «καυτές πατάτες» για τη διοίκηση.
Οι λόγοι που επέβαλαν την τοποθέτησή του ως επιλογή ειδικού σκοπού του στερούν και την «πολυτέλεια» της περιόδου χάριτος, που παρέχεται συνήθως στους νεοδιορισμένους σε θέσεις ευθύνης. Ο Λαρισαίος δικηγόρος κατά τις πρώτες ώρες στα γραφεία της διοίκησης ενημερώνεται συνεχώς για σειρά θεμάτων, αλλά και για τις εκκρεμότητες που καλείται να διαχειριστεί και να διευθετήσει, ενώ είχε και τις πρώτες συναντήσεις του με διευθυντές κλινικών, αλλά και τη διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων.
Άνθρωπος χαμηλών τόνων, προτιμά να μιλά περισσότερο με τις πράξεις του. «Έχω επίγνωση της ευθύνης που μου ανέθεσε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στη διοίκηση ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας και του μεγαλύτερου στον χώρο της Κεντρικής Ελλάδας και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να φανώ αντάξιος των προσδοκιών της» θα πει, για να προσθέσει πως: «Ελπίζω με τη συνεργασία όλων, την οποία αναζητώ, να επιτύχουμε τον στόχο, που δεν είναι άλλος από την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, που το έχουν ανάγκη». Αρωγός στην προσπάθειά του, πέραν της αναζήτησης των συνεργασιών, θα σταθεί και η ευρύτερη γνώση των θεμάτων υγείας, που απέκτησε ως νομικός σύμβουλος και πληρεξούσιος της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας την περίοδο διοίκησης του Λάζαρου Μακρή.ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Η παρουσία του Μιλτιάδη Ευστρατιάδη, έστω και ως προσωρινού στη διοίκηση, αναμένεται να δώσει λύσεις στο τεράστιο διοικητικό πρόβλημα του νοσοκομείου, καθώς παραμένει ακέφαλο και χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο τους τελευταίους μήνες μετά τη λήξη της θητείας του προηγούμενου. Αποτέλεσμα της έλλειψης Διοικητικού Συμβουλίου είναι να έχουν παγώσει όλα τα μεγάλα θέματα του νοσοκομείου για τα οποία απαιτούνται συλλογικές αποφάσεις, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του διοικητή, Δημήτρη Κατσικονούρη, να διαχειριστεί έστω και τις απλές υποθέσεις σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. Ενδεικτικό του διοικητικού προβλήματος είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις στους μεγάλους διαγωνισμούς, το πάγωμα των σχεδιασμών για την ανάπτυξη των κλινικών, αλλά και η αδυναμία κατάθεσης προτάσεων για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Ο διορισμός του αναπληρωτή διοικητή τον τοποθετεί εξ ορισμού και στη θέση του αντιπροέδρου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν, επίσης, ο διοικητής Δημ. Κατσικονούρης ως πρόεδρος, οι αιρετοί εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων, καθηγητής Μπάμπης Σκουλάκης και Γιώργος Ιωαννίδης αντίστοιχα, ένας εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής με τον αναπληρωτή του και δύο μέλη ορισμένα από το Υπουργείο Υγείας - καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ένα από τα δύο μέλη θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Βαγγέλης Αποστόλου.
Πηγές προσκείμενες στο Υπουργείο Υγείας αναφέρουν πως στο γραφείο του υπουργού βρίσκονται όλα τα ονόματα, που συνθέτουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, και είναι θέμα χρόνου η υπογραφή της απόφασης και η προώθησή της για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αν και, όπως παρατηρούν, πολύ σύντομα η ηγεσία του Υπουργείου θα κληθεί να τροποποιήσει τη νέα σύνθεση όταν θα επιλεγούν ο νέος διοικητής και ο αναπληρωτής του, αφού οι εκτιμήσεις θέλουν την ολοκλήρωση της επιλογής τους μέχρι το τέλος του χρόνου για το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass