«Η κυβέρνηση εμπαίζει αγρότες και κτηνοτρόφους»

ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2024 8:00

«Η κυβέρνηση εμπαίζει και εξαπατά τους βιοπαλαιστές αγρότες με τα δήθεν μέτρα στήριξής τους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ» τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τους αγρότες.
Αναλυτικότερα σημειώνει μεταξύ άλλων πως «Η ανακοίνωση για αφορολόγητο πετρέλαιο είναι μία ακόμα κοροϊδία! Πρόκειται για επιστροφή ενός μόνο μέρους του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, η οποία είχε εξαγγελθεί από τον Φλεβάρη, ύστερα από τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις.


Τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν αφορούν τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, αντίθετα έχουν ως κριτήριο την κερδοφορία και την εξωστρέφεια των λεγόμενων επενδυτών! Τέτοιο είναι και το πρόγραμμα 600 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με την παροχή κρατικής γης για μεγάλα θερμοκήπια που σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΚΑΠ, αλλά και της έκθεσης των Ολλανδών για τη λεγόμενη «ανασυγκρότηση» της Θεσσαλίας.
Η εξαγγελία για τα «κόκκινα» δάνεια αγροτών και συνεταιρισμών δεν έχει ως στόχο να απαλλαγούν από αυτά οι δανειολήπτες, που έχουν καταβάλει το αρχικό κεφάλαιο δυο και τρεις φορές, αλλά - όπως ομολόγησε ο πρωθυπουργός - αυτοί θα ξαναχρεωθούν, υπαγόμενοι σε νέες ρυθμίσεις...».
Το ΚΚΕ προτείνει « Τη μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, όπως το παίρνουν οι εφοπλιστές. Πλαφόν 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο αγροτικό ρεύμα και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Επιδότηση μέσων, εφοδίων, ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ στις αγροτικές εισροές και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν στον αγρότη εισόδημα, ώστε να μπορεί να ζήσει και να συνεχίσει την αγροτική δραστηριότητα. Εγκαιρες αποζημιώσεις στο 100% της παραγωγής και του γεωργικού και κτηνοτροφικού κεφαλαίου. Αμεσα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής θωράκισης. Να μην ισχύσει η νέα ΚΑΠ, να μπει φρένο στις ελληνοποιήσεις και τις αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων τα οποία παράγονται στην Ελλάδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass