Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2024 9:11

Η Θεσσαλία προσελκύει τη γερμανική τουριστική αγορά

* ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ EUROWINGS ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia Volos το 1ο Ελληνο-Γερμανικό Φόρουμ Τουρισμού, το οποίο συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Συμμετείχαν από γερμανικής πλευράς οκτώ ταξιδιωτικοί πράκτορες (με εξειδίκευση κυρίως στον εναλλακτικό τουρισμό), υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Eurowings (θυγατρικής της Lufthansa) και ένας δημοσιογράφος, ενώ από ελληνικής πλευράς πήραν μέρος 45 επαγγελματίες του κλάδου, κυρίως από τη Μαγνησία, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Το αποτέλεσμα ήταν να πραγματοποιηθούν πάνω από 135 συναντήσεις, μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα, γεγονός που αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για μελλοντικές συνεργασίες. Μάλιστα, ειπώθηκε πως πιθανόν να ενταχθεί και δεύτερη πτήση της Eurowings προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου από τη Στουτγκάρδη (υπάρχει ήδη μια πτήση από το Ντίσελντορφ).

 

Ανάπτυξη συστημικού μοντέλου ενιαίας υγείας

* ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Η Μονάδα Καινοτομίας, Μεταφοράς Τεχνολογίας και  το Κέντρο Επιχειρηματικότητας «One Planet Thessaly» διοργάνωσαν θεματικό Workshop με διακεκριμένους επιστήμονες από το εξωτερικό, με έμφαση την ανάπτυξη συστημικού μοντέλου Ενιαίας Υγείας (One Health) που περιλαμβάνει τους τρεις πυλώνες υγείας: ανθρώπινης, ζωικής και περιβαλλοντικής. Επίκεντρο του μοντέλου είναι η εξέλιξη της βιοποικιλότητας υπό την επίδραση της κλιματικής αλλαγής. Οι τομείς της Ενιαίας Υγείας εξερευνήθηκαν σε αυτό το Workshop με στόχο τη μοντελοποίησή τους, αλλά και τη μοντελοποίηση των αλληλοεξαρτήσεών τους με τη χρήση πόρων και τις πολιτικές που καθορίζουν τα κοινωνικο-οικονομικά μονοπάτια μας (Socio-Economic Pathways-SSPs).  Η μεθοδολογία Delphi ακολουθείται για να αποκομισθούν και να καταγραφούν οι γνώμες από ειδικούς σε ένα format συνεργασίας και συν-σχεδιασμού με την καθοδήγηση εξειδικευμένων επιστημόνων, έτσι ώστε να υπερβούμε το τρέχον επίπεδο γνώσης και μοντελοποίησης στο πολύπλοκο και εξαιρετικά επίκαιρο θέμα της Ενιαίας Υγείας.

 

Εκδήλωση κατά της έμφυλης βίας

* ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΩΛ

Οι «Lions clubs international» Ελλάδα – Κύπρος και το «Lions branch» Λάρισα «Ασκληπιάς» της Λέσχης Θεσσαλονίκης Ηράκλεια, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση λόγου και τέχνης με τίτλο «Η φωνή μας γίνεται κραυγή» και αφορά το θέμα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών - παιδιών και της ενδοοικογενειακής βίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20.00 στο ΔΩΛ.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Έναρξη χαιρετισμοί επισήμων. Ακολουθούν οι εξής ομιλίες: «Κακοποιημένα παιδιά, κοινωνικοί λειτουργοί, αναδοχή», από την αντιπεριφερειάρχη Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Κομήτσα Ανδριάνα.
«Δομές του Δήμου Λαρισαίων, που υποστηρίζουν τις οικογένειες με ενδοοικογενειακά προβλήματα» από τον αντιδημάρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δαλαμπύρα Παναγιώτη.
«Τα βήματα που ακολουθεί η Ελληνική Αστυνομία στην επίλυση/διαχείριση προβλημάτων ενδοοικογενειακής βίας» από την προϊσταμένη του Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας κ. Σοφία Σάρμα. «Υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών» από την κλινική ψυχολόγο μέλος των Lions κ. Μωυσή Λούση. «Προγράμματα στήριξης ατόμων θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας» από τη διευθύντρια του ΟΑΕΔ κ. Όλγα Τσιούρβα. «Ο ρόλος του σχολείου στην ανίχνευση της παιδικής κακοποίησης παραμέλησης», από τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου. «Κακοποιητική συμπεριφορά σε άτομα ανδρικού φύλου στη σύγχρονη οικογένεια», από την κοινωνιολόγο –οικογενειακή σύμβουλο κ. Διονυσία Τριπολίτου. Συμμετέχουν εμβόλιμα στη ροή των ομιλιών οι παρακάτω καλλιτέχνες: χορογράφος Δήμητρα Κολτσίδα με τη χορογραφία «Πικρές ιστορίες» αφιέρωμα στη συναισθηματική φόρτιση των ατόμων που βιώνουν βιαιοπραγίες στην οικογενειακή τους ζωή.
Τραγουδούν ο μουσικός Αλέξανδρος Τσιωνάς, η μουσικός LION Έλενα Γκατζά και η μουσικός Ελένη Σαμαρίνα.
Συμμετέχουν η ηθοποιός Λένα Μασέλα που θα ερμηνεύσει αποσπάσματα μονόπρακτου του Θεσσαλικού Θεάτρου για την έμφυλη βία και η χορωδία του ΙΕΚ «Όμηρος» και Aegean College Ιδιωτικού Κολλεγίου Λάρισας.

 

Αγιασμός ΣΕΟ

Το Τοπικό Τμήμα Λάρισας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) θα πραγματοποιήσει αγιασμό για την έναρξη της νέας Οδηγικής χρονιάς στην Εστία του, οδός Βελή 8, αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass