Η επένδυση σε κρυπτονόμισμα της κόστισε 36.500 ευρώ

* ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ * ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2024 14:30

Το χρηματικό ποσό των 36.500 ευρώ έχασε Λαρισαία, η οποία έπεσε θύμα απάτης μέσω υπολογιστή, στην προσπάθειά της να επενδύσει σε μετοχές και κρυπτονομίσματα.

Η Λαρισαία, τον περασμένο Ιούλιο σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», εξετάζοντας το ενδεχόμενο των επενδύσεων βρήκε στο διαδίκτυο μια διαφήμιση η οποία, μεταξύ άλλων αφορούσε σε επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.
Έτσι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικοινώνησε με την εταιρεία για να επικοινωνήσει στη συνέχεια τηλεφωνικά μαζί της, μια άγνωστη στην πραγματικότητα γυναίκα, η οποία της συστήθηκε ως επενδυτική σύμβουλος της εταιρείας.
Η… επενδυτική σύμβουλος έπεισε τη Λαρισαία ότι για να επενδύσει σε μετοχές έπρεπε να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ενώ στη συνέχεια πείσθηκε από τη δράστιδα και της έδωσε τη δυνατότητα να έχει εκείνη πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό, με αποτέλεσμα το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ να μεταφερθεί από τον δικό της λογαριασμό, σε λογαριασμό Γαλλικής τράπεζας.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η παθούσα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, η δήθεν επενδυτική σύμβουλος, πάλι με το ίδιο πρόσχημα και έχοντας επίσης αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα της Λαρισαίας, περί τα τέλη Ιουλίου και στα μέσα του περασμένου Αυγούστου με δύο πράξεις μετέφερε τα χρηματικά ποσά των 24.000 ευρώ και των 10.050 ευρώ αντίστοιχα, σε λογαριασμό τράπεζας της Ιταλίας, αυτή τη φορά.
Η Λαρισαία κατήγγειλε την απάτη σε βάρος της στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας η οποία και ερευνά την υπόθεση.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass