Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2024 14:10

Αγιασμός Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Το Τοπικό Τμήμα Λάρισας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ), θα πραγματοποιήσει αγιασμό για την έναρξη της νέας Οδηγικής χρονιάς στην Εστία του, οδός Βελή 8, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, και ώρα 17:30.

 

Εκλογές Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας ο «Κατσαντώνης», καθώς και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στα γραφεία του συνδέσμου στη λέσχη Πολιτισμού Νεράιδας, Σκοπάδων και Προφήτη Ηλία 1 στις 11:00 π.μ. Σε περίπτωση μη απαρτίας, θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024.
Ο Σύνδεσμος απευθυνόμενος στα μέλη του σημειώνει τα εξής: «Τα τακτικά μέλη οικονομικά τακτοποιημένα που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, να προβούν στην κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 τις ώρες 8:00 10:00 στα γραφεία του συνδέσμου στο email: efiroupakia@gmail.com ή να καλέσουν στο τηλ.: 6945-366948 για επιπλέον πληροφορίες».

 

Γιορτάζεται η Παναγία Μυρτιδιώτισσα στον Αγιο Αχίλλιο

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου τιμάται η Παναγία Μυρτιδιώτισσα, σαράντα ημέρες μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στον Άγιο Αχίλλιο που φυλάσσεται μεγάλη εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας θα τελεστεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μμ ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία.

 

Λατρευτικές εκδηλώσεις για την Παναγία Γοργοϋπηκόου

ΑΠΟ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

Εξαήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και ο Ιερός Ναός Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, στη μνήμη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, η εικόνα της οποίας διεσώθη και παρέμενε στη θέση της, άθικτη, παρά το μένος των υδάτων, από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και ιδιαιτέρως των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης Λάρισας, πέρυσι τον Σεπτέμβριο.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
27-9: Παρασκευή, 6:00 μ.μ. Μεταφορά εικόνας - Εσπερινός και Αρτοκλασία.
28-9: Σάββατο 7:00 π.μ. Θεία Λειτουργία.
28-9: Σάββατο 7:00 μ.μ. Εσπερινός - Μεταφορά εικόνος στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης.
29-9: Κυριακή 7:00 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης (Μονοκλησία) και επιστροφή εικόνος στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. 7:30 μ.μ. Παράκληση Γοργοϋπηκόου.
30-9: Δευτέρα 7:00 π.μ. Θεία Λειτουργία και 9:00 μ.μ. - 12:30 μ.μ. Αγρυπνία.
1-10: Τρίτη 9:00 π.μ. Παράκληση Αγιασμός του μηνός Οκτωβρίου και στις 7:00 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο.
2-10: Τετάρτη (10:00 π.μ. Παράκληση - Μεταφορά εικόνας.
Όλες οι ακολουθίες θα τελεστούν στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

 

Αιτήσεις για κενές θέσεις μαθητών

ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας προκηρύσσει την πλήρωση κενών θέσεων μαθητών/τριών του που προέκυψαν μετά από μετεγγραφή τους σε άλλα σχολεία. Οι κενές θέσεις έχουν ως εξής: Β’ Γυμνασίου : δύο θέσεις, Γ’ Γυμνασίου: δύο θέσεις, Β’ Λυκείου: τέσσερις θέσεις και Γ’ Λυκείου: τρεις θέσεις. Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει με κατατακτήριες εξετάσεις που θα διενεργηθούν τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 π.μ. στον χώρο του σχολείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις μέχρι αύριο Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι στη Γραμματεία του Σχολείου.

 

Κονδύλι 1,5 εκατ. ευρώ ζητά ο Δήμος Φαρσάλων

* ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πρόταση για να υλοποιηθούν έργα αποκατάστασης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού VI», κατέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Φαρσάλων.
«Σε συνέχεια της καταστροφικής πλημμύρας «Ντάνιελ» που έπληξε τον Δήμο μας, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών και την υλοποίηση νέων υποδομών σε σημαντικούς τομείς» τόνισε ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου.
H πρόταση αποτελείται από τα παρακάτω υποέργα: 1) Αποκατάσταση των οδοστρωμάτων της πόλης των Φαρσάλων που επλήγησαν από το «Ντάνιελ», προϋπολογισμού 716.000 ευρώ. 2) Αποκαταστάσεις των αθλητικών χώρων του Δήμου Φαρσάλων (Φάρσαλα, Βασιλί, Υπέρεια), προϋπολογισμού 491.900,28 ευρώ.
3) Εκπόνηση μελέτης: «αντιπλημμυρικά μέτρα προστασίας υφιστάμενων κρίσιμων υποδομών (περιφερειακή οδός – Νικηταρά – Παλαιολόγου – 2χ)», προϋπολογισμού 35.439,72 ευρώ.4) Αποκαταστάσεις των αρδευτικών γεωτρήσεων του Δήμου Φαρσάλων, προϋπολογισμού 26.660,00 ευρώ. 5) Αποκατάσταση του νεκροταφείου Βρυσιών και ανακατασκευή τοιχίων, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ.

 

Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο

* 21, 22 ΚΑΙ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η Τοπική Κοινότητα Συκουρίου και ο Σύλλογος Γυναικών Περιοχής Συκουρίου οργανώνουν την 21η Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών, το Σάββατο 21, την Κυριακή 22 και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και το ΚΕΘΕΑ με ενημέρωση για τις εξαρτήσεις και με παιχνίδια για παιδιά.

 

Αιμοδοσία στο Αβέρωφ

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις «Αλησμόνητες Πατρίδες», τον Δήμο Λαρισαίων και το τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, την 1η Οκτωβρίου από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού για τις ευπαθείς ομάδες, στην οδό Γαριτσίου 17, στο Αβέρωφ.

 

Καταιγίδα εξπρές «σάρωσε» τα Φάρσαλα

* ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ
* ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΔΡΟΜΟΙ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Εντονη καταιγίδα έπληξε χθες τα Φάρσαλα προκαλώντας για λίγη ώρα το πρωί μικρά πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους της πόλης.
Σύμφωνα με μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην πόλη των Φαρσάλων η ένταση της βροχόπτωσης έφτασε σε ακραία επίπεδα, αγγίζοντας τα 236 χιλιοστά ανά ώρα, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα λίγων λεπτών.
Δηλαδή αν υποθετικά έβρεχε με την ίδια ένταση για μια ώρα το ύψος της βροχής θα ήταν 236 χιλιοστά και θα μιλούσαμε για ένα νέο «Ντάνιελ». Η ένταση της καταιγίδας ήταν τέτοια που το αποχετευτικό σύστημα της πόλης αδυνατούσε να ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικρά πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλούς δρόμους της πόλης. Ευτυχώς, το φαινόμενο είχε σύντομη διάρκεια και δεν προκλήθηκαν σοβαρότερα προβλήματα.
Συνολικά από προχθές το βράδυ έως χθες το πρωί, η βροχόπτωση στα Φάρσαλα ανήλθε στα 44 χιλιοστά υετού, ενώ σε άλλες περιοχές του Δήμου Φαρσάλων, όπως το Ναρθάκι, τη Νεράιδα και τη Βαμβακού, καταγράφηκαν αντίστοιχα 34, 41.6 και 32 χιλιοστά βροχής. Στην Ερέτρια και στη Σκοπιά, η βροχόπτωση ήταν χαμηλότερη, φτάνοντας τα 18.4 και 31.4 χιλιοστά αντίστοιχα.

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσει τα εξής: Πρόταση ονοματοδοσίας οδού σε Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου. Λήψη Κανονιστικής Απόφασης που αφορά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα στην πόλη της Λάρισας – Τροποποίηση της υπ’ αρ. 56/2024 Α.Δ.Σ, ως προς το σκέλος της οδού Ανθίμου Γαζή (Αθανασίου Διάκου – Κουμουνδούρου). Εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων που βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα Ελευθερών και στην 3η Δημοτική Κοινότητα Λάρισας κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass