«Το δημοψήφισμα ήταν η αρχή του τέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ»

* ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2024 13:30

Την άποψή του πως η «αλλαγή του όχι σε ναι» κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα, αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε χθες βράδυ από τη Λάρισα ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και νυν γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά κ. Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο: «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα Ιανουάριος - Αύγουστος 2015», στη Λογοτεχνική Γωνία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, και κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους παρευρισκόμενους ανέλυσε όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου με το δημοψήφισμα.
«Εγραψα αυτό το βιβλίο για να ακουστεί και η άποψη της άλλης πλευράς, που το 2015 δεν μπορέσαμε να περάσουμε την άποψή μας στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή την άποψή μας πως δεν έπρεπε να συνθηκολογήσει και πως έπρεπε να τιμηθεί το ηρωικό όχι του λαού μας στο δημοψήφισμα των πολιτών της 5ης Ιουλίου και όχι να το μετατρέψει σ ένα ταπεινωτικό ναι» δήλωσε.
Συνέχισε τονίζοντας πως «δυστυχώς, φαίνεται πως δικαιωθήκαμε για την αντίδρασή μας» και έγινε πιο συγκεκριμένος. «Ήμασταν 40 βουλευτές και έξι υπουργοί που δεν ψηφίσαμε και παραιτηθήκαμε και δημιουργήσαμε τη Λαϊκή Ενότητα. Δικαιωθήκαμε γιατί λέγαμε πως αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ».
Εξήγησε πως είχαν προβλέψει ότι «η πορεία του θα ήταν πορεία διασπάσεων και αποσύνθεσης» και έφτασε στο σήμερα λέγοντας για την άσχημη εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς «υπάρχει μια αντιπαράθεση κυρίως για το ποιος θα διεκδικήσει τις καρέκλες της εξουσίας».
Τι γίνεται όμως σήμερα; Σ αυτό το ερώτημα απάντησε πως «οι υπόλοιπες δυνάμεις που δεν είχαν συμφωνήσει με τα μνημόνια τότε, είναι αναγκαίο σήμερα να ενωθούν και να συνεργαστούν. Η ΛΑΕ μαζί με το ΜΕΡΑ25, την ανταγωνιστική αριστερά και τους οικολόγους και άλλους, κάναμε ένα πρώτο βήμα στις βουλευτικές και στις ευρωεκλογές. Για λίγο δεν μπήκαμε στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Συνεχίζουμε και θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε και με άλλες δυνάμεις για να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που σήμερα δεν υπάρχει ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον για να στηρίξουμε κοινωνικούς αγώνες που εκτιμούμε πως θα υπάρξουν την επόμενη περίοδο, λόγω λαϊκής δυσαρέσκειας. Τρίτον για να προβάλλουμε μια εναλλακτική πρόταση στις πολιτικές που εφαρμόζει ο Μητσοτάκης και απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, εμείς έχουμε να αντιπαραβάλλουμε την ενότητα της αριστεράς και την προσπάθεια να πάμε όλοι μαζί, όσοι δεν στηρίξαμε τα μνημόνια» κατέληξε ο κ. Στρατούλης.
Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και οι εκδόσεις Τόπος, μίλησαν για το βιβλίο η πρώην βουλευτής Ηρώ Διώτη, η εκπαιδευτικός Κατερίνα Τολίκα και ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Στρατούλης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου.
Να σημειωθεί πως μετά την παρουσίαση ακολούθησε και σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας όπου κουβέντιασαν για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass