Στάθμευση στη Λάρισα μέσω τηλεφώνου

* ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ 35 ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ * ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ * ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2024 13:01

Με μια εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο θα μπορούν να βρίσκουν κενό χώρο για να παρκάρουν, αλλά και να πληρώνουν γι’ αυτό όση ώρα αφήνουν τα αυτοκίνητά τους οι Λαρισαίοι πολίτες. Αυτό τουλάχιστον «μαρτυρούν» τα πρώτα παρκόμετρα που τοποθετούνται στο κέντρο της πόλης με γνώμονα πως σε λίγο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του ολοκληρωμένου σχεδίου για την ελεγχόμενη στάθμευση στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδημαρχία, πρόκειται να τοποθετηθούν σε πρώτη φάση 35 τέτοιου είδους παρκόμετρα, για να καλύψουν έναν μεγάλο χώρο στο κέντρο της πόλης. Μέσα στον επόμενο μήνα (Οκτώβριο) αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάστασή τους και όταν γίνει αυτό, θα υπάρξουν και οι τελικές ανακοινώσεις για το κόστος και τον τρόπο λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ένα ζήτημα που ενδιαφέρει πολύ κόσμο, καθώς σχετίζεται με την καθημερινότητά του.
Γι’ αυτόν τον λόγο θα προηγηθεί διαβούλευση της Δημοτικής Αρχής με φορείς και εκπροσώπους συλλόγων, έτσι ώστε να φτάσουν στο καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα για να μείνει ικανοποιημένο όσο μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών γίνεται.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Στα παρκόμετρα υπάρχει το όνομα της εταιρείας που θα λειτουργήσει τη διαδικασία, όταν ξεκινήσει. Ονομάζεται Flowbird και υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή. Σύμφωνα με αυτή, δε χρειάζονται πια μετρητά ή κάρτα.
Η Flowbird τονίζει πως μπορεί κάποιος να πληρώσει τη στάθμευσή του με απλά βήματα. Σημειώνεται πως αν ξεχάσει να πληρώσει τη στάθμευσή του, δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς μπορεί να πληρώσει από οπουδήποτε με την εφαρμογή, αποφεύγοντας τα πρόστιμα. Αν κάποιος ξεχάσει το πορτοφόλι, σύμφωνα με την εταιρεία, πάλι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς υπάρχει «προσωπικό ψηφιακό παρκόμετρο στο χέρι με μία ασφαλή πληρωμή της επιλογής» του καθενός.
Γενικά η εταιρεία υποστηρίζει πως δε χρειάζεται κάποιος να περιμένει στο παρκόμετρο ή να ψάχνει σχετικές κάρτες, αλλά όλα μπορούν να γίνουν από το τηλέφωνο. Αν πάλι θέλει κάποιος να φύγει νωρίτερα απ’ ό,τι είχε υπολογίσει, πληρώνει μόνο για την πραγματική ώρα στάθμευσης. Ακόμη σημειώνεται πως υπάρχει υπηρεσία εύρεσης θέσης. «Η διαθεσιμότητα θέσεων προβάλει τους δρόμους στον χάρτη, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα βρείτε θέση για να παρκάρετε το όχημά σας», ενώ σαν υπενθύμιση της επερχόμενης λήξης στάθμευσης η εταιρεία στέλνει μία ειδοποίηση απευθείας στο κινητό. Ένα από τα πλεονεκτήματά της είναι η δυνατότητα να επεκτείνει κάποιος τον χρόνο στάθμευσης από μακριά. «Απλά επιλέξτε την επέκταση και προσθέστε την επιθυμητή ώρα της παραμονής σας».
Τέλος, σημειώνεται πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει ασφαλή γρήγορη πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω Facebook ή με ένα προσωπικό όνομα χρήστη και κωδικό. Η εφαρμογή θα θυμάται τις λεπτομέρειες για την επόμενη φορά της χρήσης.
Τι γίνεται, όμως, με όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία; Γι’ αυτούς υπάρχει πρόβλεψη, καθώς εκτός από τα παρκόμετρα (όπου μπορούν να λειτουργήσουν με κέρματα, αλλά και κάρτες τραπέζης) στις σκέψεις της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεργαστούν ίσως και τα περίπτερα ή μίνι μάρκετ, για να μπορούν με κάποιον τρόπο να εξυπηρετούν εκείνους που επιθυμούν να κάνουν χρήση του συστήματος.
ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Σε καλό δρόμο, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, είναι το θέμα των δύο πάρκινγκ. Για τη χρήση του πάρκινγκ της οδού Τσιόγκα να σημειωθεί πως έχουν υπάρξει έντονες διαμαρτυρίες από το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας, καθώς εκεί προοριζόταν να γίνει το νέο Εργατικό Κέντρο.
Το άλλο πάρκινγκ είναι αυτό του πρώην Κτηνιατρείου (Καρδίτσης και Ηρώων Πολυτεχνείου), που είναι της Περιφέρειας και αναμένεται να δοθεί προς χρήση του Δήμου. Για το θέμα της Τσιόγκα αναμένεται η υπογραφή της απόφασης από την υπουργό Εργασίας, ενώ για το θέμα του Κτηνιατρείου σημειώνεται πως είναι θέμα λεπτομερειών μεταξύ των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Λαρισαίων, για τον τρόπο διαχείρισης του συγκεκριμένου χώρου. Ενδεχομένως να δοθεί λύση μέσα στον μήνα.
Τέλος, δεν προχωράει το θέμα κατασκευής πάρκινγκ στο οικόπεδο που βρισκόταν το πρώην ΙΚΑ, επί των οδών Ασκληπιού και Ηπείρου, στο κέντρο της Λάρισας.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass