Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2024 9:21

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Μικρασιατών

Η Ιστορική-Λαογραφική Ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες» και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ομορφοχωρίου οργανώνουν επιμνημόσυνη δέηση σήμερα και ώρα 9:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος, στη συνοικία Αβέρωφ, στη Λάρισα, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

 

Αρτοκλασία συνταξιούχων εμπόρων Ν. Λάρισας

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων Νομού Λάρισας θα παρευρεθεί στη λειτουργία και αρτοκλασία, στη μνήμη του προστάτη του Συλλόγου, Αγίου Βησσαρίωνα, σήμερα 8.π.μ., στην εκκλησία του Αγίου Βησσαρίωνος. Θα ακολουθήσει καφές στο Επιμελητήριο (Παπακυριαζή 44, 3ος όροφος) μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

 

Βραβεία «Μαρκατά» σε φοιτητές δημοσιογραφίας
* Από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας θα απονείμει και φέτος τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά», σε αποφοίτους Λυκείων της Κεντρικής Ελλάδας, που πέτυχαν τις υψηλότερες θέσεις εισαγωγής σε πανεπιστημιακές δημοσιογραφικές σχολές. Οι απόφοιτοι Λυκείων της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας που πέτυχαν σε πανεπιστημιακές σχολές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα πρέπει να αποστείλουν στα γραφεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε (Μεγάλου Αλεξάνδρου 3 – Τ.Κ 412212 Λάρισα) μέχρι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024 (τελική ημερομηνία), τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Συγκεκριμένα:
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου του Λυκείου, ώστε να διαπιστώνεται το σχολείο αποφοίτησης.
- Βεβαίωση εισαγωγής από την οποία να προκύπτει και η σειρά εισαγωγής.
- Βεβαίωση εγγραφής σε δημοσιογραφική σχολή ΑΕΙ.
Η απονομή των βραβείων «Μαρκατά» θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γενική γραμματέα του Μορφωτικού ΙδρύματοςΕλένη Σταμούλη στην ηλεκτρονική διεύθυνση e_stamouli@hotmail.com ή στο τηλέφωνο 6994-980970.


Συνέλευση Συλλόγου Πλατιάς Αμμου
Την ετήσια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει σήμερα και ώρα 10.30 π.μ. ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατιάς Άμμου στην ταβέρνα «Ο Πλατύς». Στη συνέλευση θα γίνει ο απολογισμός του προηγουμένου έτους, ενώ θα συζητηθούν θέματα και προβλήματα του οικισμού.

 

Εκλογές στο Φιλοζωικό Σωματείο Anim.A.L.
Το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa) πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση-εκλογές σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στα γραφεία του Συλλόγου, Γαληνού 10, Λάρισα.

 

Εγγραφές στα τμήματα του Ε.Ε.Σ.
Από το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι κατά την περίοδο 2024-25 θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:
1. Εκπαίδευση Εθελοντών Τομέα Υγείας.
2. Εκπαίδευση Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας.
3. Σχολή Δοκίμων Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών.
Πληροφορίες καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 14:00, στα τηλέφωνα:
- Κοιν. υπηρεσία: 2410-532.250 (email socialservicelarissa@redcross.gr).
- Toμέας Υγείας: 2410-532.241.
- Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών (www.samarites@redcross.gr).
Οι αιτήσεις θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ή στα γραφεία του Τμήματος, Μεγ. Αλεξάνδρου 7 (4ος όροφος).

 

Ψεκασμοί στη Ροδιά
* Αύριο για τα κουνούπια
Από τον Δήμο Τυρνάβου έγινε γνωστό πως αύριο Δευτέρα και ώρα 22.00 θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου επίγεια ακμαιοκτονία με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) για την καταπολέμηση των κουνουπιών, από τον ανάδοχο του έργου παρουσία αρμόδιων υπαλλήλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.Παρακαλούνται οι δημότες για προληπτικούς λόγους να μην κυκλοφορούν, να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους με κλειστά παράθυρα και να έχουν απομακρύνει από τις αυλές ζώα και είδη οικιακής χρήσης.


Εγγραφές εθελοντών στην ΕΟΔΥΑ
Εγγραφές εθελοντών πραγματοποιούνται στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ). Η ΕΟΔΥΑ είναι ενταγμένη στο «Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας» και είναι η πολυπληθέστερη εθελοντική ομάδα στη Θεσσαλία, με πληθώρα επιχειρησιακών δράσεων σε συμβάντα καταστροφών. Η στελέχωσή της είναι εθελοντική και μέλη της μπορούν να γίνουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο και δεν έχουν υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας τους. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6971-641.664 και 6981-577.846, στο email: info@eodia.gr, στο facebook eodia 2017 ή στο www.eodia.gr.

 

Ομιλία Διαμαντοπούλου στη Λάρισα
* Aύριο στις 8.30 στο Χατζηγιάννειο

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Άννα Διαμαντοπούλου θα βρίσκεται στη Θεσσαλία αύριο Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της προεκλογικής της περιοδείας.
Η πρώην υπουργός και επίτροπος θα πραγματοποιήσει ομιλία σε πολιτικούς φίλους αύριο Δευτέρα στον Βόλο, στις 18:00, στο «Domotel Xenia», ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Λάρισα, στις 20:30, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.
Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου η κα Διαμαντοπούλου θα επισκεφθεί το Πάρκο Καινοτομίας «Joist» στη Λάρισα, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Καρδίτσα, στις 18:00, στο καφέ «Ροπτρόν», και στα Τρίκαλα, στις 19:30, στο Μουσείο Τσιτσάνη.

 

Μεταφέρεται η λαϊκή αγορά της συνοικίας 40 Μαρτύρων
Από το Τμήμα Λαϊκών Αγορών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι η λαϊκή αγορά της Δευτέρας στη συνοικία των Τεσσαράκοντα Μαρτύρων θα λειτουργεί σε νέο χώρο από αύριο Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, η λαϊκή αγορά θα λειτουργεί στην οδό Αγιάς (Ηρώων Πολυτεχνείου έως 31 Αυγούστου) και στη Σεφέρη (Αγιάς έως Νικηταρά και Αυξεντίου) και 20 μέτρα περίπου στην οδό Σεφέρη (από Αγιάς προς Αεροδρομίου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass