Εκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια με ειδικές ανάγκες

*ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ *ΑΜΕΣΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2024 13:45

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Του ανταποκριτή μας)
Σε μια πρωτοφανή ενέργεια, που προκάλεσε αντιδράσεις, προχώρησε η ΔΕΔΔΗΕ, όταν έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα, προχθές Τετάρτη, σε μια οικογένεια που διαμένει στον Τύρναβο και αποτελείται από έναν πατέρα και έναν γιο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η απόφαση αυτή ήρθε να προστεθεί σε μια ήδη δύσκολη κατάσταση, που βιώνει η οικογένεια, καθώς ο γιος της οικογένειας χρειάζεται καθημερινή θεραπεία με ινσουλίνη, που απαιτεί συντήρηση σε ψυγείο. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης δημιούργησε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση για την οικογένεια. Η έλλειψη ρεύματος έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του γιου, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης έχουν καταστεί απάνθρωπες.
Η γειτονιά, αντιλαμβανόμενη την έκταση του προβλήματος, προσπάθησε να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε. Η περίπτωση αυτής της οικογένειας αποτελεί ένα τραγικό παράδειγμα της ευπάθειας των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου με τη σειρά της έλαβε άμεση δράση, μόλις ενημερώθηκε για το ζήτημα. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό, ο δήμαρχος και οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες προχώρησαν σε επαφή με τη ΔΕΔΔΗΕ, ζητώντας την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και έτσι το ηλεκτρικό ρεύμα επανήλθε στην οικία της οικογένειας.
Η Δημοτική Αρχή, σεβόμενη την ανάγκη για προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από ανάλγητες πολιτικές και με πιστή στις αξίες της αλληλεγγύης, καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη πολιτική της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, η οποία μετατρέπει το ρεύμα, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό, σε εμπόρευμα.
«Τα μέτρα αυτά πλήττουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα τα πιο ευάλωτα, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες και χαμηλά εισοδήματα» τονίζει.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής δήλωσε σχετικά τα εξής: «Το δικαίωμα στη ζωή, στην υγεία και στην αξιοπρέπεια δεν μπορεί να εμποδίζεται από τις αδηφάγες πολιτικές των μονοπωλίων και της Ε.Ε. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Απαιτούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης για τα λαϊκά στρώματα και την κατάργηση των πολιτικών που στερούν από τον λαό βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass