«Τεχνητές οι 85 υπεραριθμίες εκπαιδευτικών»

*ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ *ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΚΛ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2024 15:31

«Το πρώτο κουδούνι να γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα μιας μαχητικής, αγωνιστικής χρονιάς» ήταν το μήνυμα που έστειλε η Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών Λάρισας του ΚΚΕ σε εκδήλωσή της, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών και μαθητριών.

Στην εκδήλωση με θέμα «Η λαϊκή πάλη για τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες απέναντι στην πολιτική κυβερνήσεων - αστικών κομμάτων - κεφαλαίου για το σχολείο» μίλησε ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του κόμματος. Ακολούθησε συζήτηση και στη συνέχεια παρουσιάστηκε το δρώμενο «5 δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια», του Μπέρτολτ Μπρεχτ, από τη μουσικοθεατρική ομάδα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Στην ομιλία του ο Γιάννης Παντελίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μπορεί να διαφημίζει η κυβέρνηση ότι έκανε 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών φέτος, δε λέει, όμως, ότι συγχωνεύει περίπου 1.000 σχολικά τμήματα πανελλαδικά, ότι πετσοκόβει και διαμοιράζει σε δύο και τρία παιδιά την Παράλληλη Στήριξη, ότι γονείς και διευθυντές κάνουν παρακάλια για να έρθει σχολικός νοσηλευτής εκεί που υπάρχει διάγνωση. Αντίστοιχα, στα ΕΠΑΛ η μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων εξαφανίζει ειδικότητες και τομείς σε πολλά σχολεία, αφήνοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες «στον αέρα». Στην περιοχή της Λάρισας δημιουργήθηκαν τεχνητά 85 υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και την ίδια στιγμή υπάρχουν 67 τμήματα μαθητών και μαθητριών Δημοτικού και 24 τμημάτων Νηπιαγωγείου με μαθητές και μαθήτριες από 22 μέχρι 25, και μάλιστα σε αίθουσες πολύ μικρές που δεν τηρούν ούτε τους κανόνες ασφάλειας των παιδιών…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass