Ξεκινά αύριο το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2024 15:31

Ξεκινά αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, το 50Ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Λάρισα, στην κοίτη του Πηνειού, με ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που θα αναπτύξει το θέμα «100 χρόνια Λένιν. Είναι σήμερα επίκαιρος ο δρόμος της επαναστατικής αλλαγής;».

Το αυριανό πρόγραμμα, περιλαμβάνει επίσης θέατρο και μουσικές εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν στην κεντρική σκηνή, στις 8 μ.μ. και είναι οι εξής: Η μουσικοθεατρική ομάδα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παρουσιάζει το «5 δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια» του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Δέσποινα Μπουνίτση και συμμετέχει ο Βασίλης Καρμίρης. Συναυλία με τους «Αλγό ρυθμούς» και παραδοσιακό γλέντι με τους «Ντουμαλάνι».
Στη νεανική σκηνή, θα πραγματοποιηθούν τα εξής: Συναυλίες με τους «Μέρες Μάρτη Νύχτες Σεπτέμβρη», «Magic Bus», «Κοινοί Θνητοί». Παράλληλα θα λειτουργεί χώρος «Κόκκινο Αερόστατο», θα γίνει κυνήγι κρυμμένου θησαυρού «Ανακαλύπτοντας το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή», συνάντηση των μικρών φίλων του Φεστιβάλ με το μουσικό σχήμα «Κοινοί Θνητοί», θα λειτουργεί παιδότοπος, εργαστήρι κατασκευής φιγούρας θεάτρου σκιών και θα ανεβεί παράσταση «Ο Καραγκιόζης και η Ειρήνη» από το Θέατρο Σκιών Νίκου Γκουντούρα.
Αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα έχει ως εξής: Στην Κεντρική Σκηνή, στις 8 μ.μ. οι «Error 404» παρουσιάζουν «Ηλεκτρικές στιγμές από τα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή». Αφηγούνται: ‘Ελενα Γράβαλου, Βασιλική Δούφα. Προβολή βίντεο με θέμα «50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Θεσσαλία». Στις 21:30 Πολιτική συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολουθεί συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Πάρτι με τον μουσικό παραγωγό «Baghdad». Νεανική Σκηνή: Μαθητικό Συγκρότημα (7ο ΕΠΑΛ, Μουσικό Σχολείο). Χορογραφία για την ενδοοικογενειακή βία από την ομάδα χορού της ΚΝΕ. Με την συμβολή της δασκάλας χορού Αθηνάς Μανώλη. Συναυλία με τους «Sing Along». Χώρος «Κόκκινο Αερόστατο». Θεατρικό δρώμενο από τους φίλους του Κόκκινου Αερόστατου «Εμείς θα αλλάξουμε τις ράγες». Μουσικό πρόγραμμα από μαθητές κλασικής κιθάρας. «Τα έπιπλα του Τοντόρ» διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με την Μάχη Ζούκα. Δημιουργίες με χειροποίητη πλαστελίνη.
Ακόμη θα λειτουργούν: Μαθητικό, Φοιτητικό και Εργατικό Στέκι καθώς και άλλοι θεματικοί χώροι, κεντρική έκθεση με θέμα «100 χρόνια Β.Ι.ΛΕΝΙΝ: Σοσιαλισμός η απάντηση τον 21ο αιώνα», βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», χώρος αφιερωμένος στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά με καλεσμένους φορείς πρόληψης – απεξάρτησης και διάφορες δραστηριότητες. Επίσης την ίδια μέρα στις 19:30 θα γίνει παρουσίαση εικαστικών έργων νέων δημιουργών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass