«Κληρώνει» για τρία περίπτερα στη Λάρισα

* ΣΕ ΑμεΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ * ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ * ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ * ΣΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ * ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2024 15:10

Σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), πολύτεκνους και πολεμιστές Κύπρου θα παραχωρηθούν τρία περίπτερα από τον Δήμο Λαρισαίων και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με την καταβολή αντίστοιχου ετήσιου τέλους κατάληψης κουβουκλίου.

Η παραχώρηση των περιπτέρων θα γίνει με δημόσια κλήρωση τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει τις εξής θέσεις: Φαρσάλων και Αμμοχώστου (πλατεία Αβέρωφ), Πάρνηθος και Μοράβα (όπισθεν γηπέδου Αλκαζάρ), 23ης Οκτωβρίου και Κανάρη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων, η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των περιπτέρων γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι η εκμετάλλευση θα γίνεται αυτοπροσώπως και για δέκα χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής του σχετικού παραχωρητηρίου, μη επιτρεπομένης οποιασδήποτε παράτασης. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά ανά κατηγορία στο Τμήμα Καταστημάτων και Διαφημίσεων, της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Δήμου Λαρισαίων, από σήμερα 11/09/2024, ημέρα Τετάρτη, έως τις 20/09/2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 1:00 μ.μ.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Τα δικαιολογητικά είναι τα εξής: Άτομα με Αναπηρία: Αίτηση. Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας. Εκκαθαριστικό σημείωμα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Βεβαίωση περί μη οφειλής προς τον Δήμο. Πιστοποιητικό της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του άρθρου 6 του ν. 2556/1997, όπως ισχύει σήμερα, από το οποίο να προκύπτει η πάθηση και το ποσοστό αναπηρίας.
Πολύτεκνοι: Αίτηση. Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας. Εκκαθαριστικό σημείωμα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Βεβαίωση περί μη οφειλής προς τον Δήμο. Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, που να πιστοποιεί την πολυτεκνική ιδιότητα.
Πολεμιστές Κύπρου: Αίτηση. Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας. Εκκαθαριστικό σημείωμα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Βεβαίωση περί μη οφειλής προς τον Δήμο. Πλήρες πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ και βεβαίωση του οικείου συνδέσμου ή συλλόγου πολεμιστών, αναγνωρισμένου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να παραλαμβάνουν την αίτηση και την προκήρυξη από το Τμήμα Καταστημάτων και Διαφημίσεων, στον 1ο όροφο, στο Δημαρχείο Λάρισας. Να σημειωθεί πως αυτά είναι τα τρία από τα έντεκα κενωθέντα περίπτερα που θα δοθούν εκ νέου για μίσθωση. Τα άλλα οκτώ κενωθέντα περίπτερα αναμένεται να δοθούν με πλειστηριασμό, κατά πάσα πιθανότητα τον επόμενο μήνα.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 20 ΘΕΣΕΙΣ
Εν τω μεταξύ, μέσα στο καλοκαίρι έγινε γνωστό πως καταργούνται είκοσι θέσεις περιπτέρων που άδειασαν (κενώθηκαν) στον Δήμο Λαρισαίων. Οι θέσεις των κενωθέντων περιπτέρων που θα καταργηθούν είναι οι εξής: Ιωαννίνων και Αγνώστου Στρατιώτη. Λαγού και Φορτούνα. Παπανδρέου και Καρδίτσης. Ζαρμάνη και Καραθάνου. Χατζημιχάλη και Καναβατζόγλου. Φ. Πάνα-Ιπποκράτης. Ζωοδόχου Πηγής και Αλμυρού. Γεωργιάδου και Αεροδρομίου. Λογιωτάτου και Τζαβέλα. Μανωλάκη και Μελέτιου (πλατεία Γαργαλιάνου). Γούναρη και Σεφέρη. Αισχύλου-Σωκράτους και Οδυσσέως. Τέρμα Ηρώων Πολυτεχνείου, πλησίον γέφυρας Ν. Σμύρνης. Αγιάς και Σεφέρη. Αίολου και Χρηστοβασίλη. Σωκράτους και Σόλωνος. Καρδίτσης (έναντι γηροκομείου). Τέρμα Φαρσάλων. Αχιλλέως και Πλάτωνος (Ανθούπολη). Σίφνου (πλ. Άννας και Ανδρέα Κουτσίνα).

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ
Ο αριθμός των περιπτέρων στην Ελλάδα έχει μειωθεί αισθητά, από 11.000 που ήταν στη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, πλέον είναι γύρω στα 5.000. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων κ. Θεόδωρος Μάλλιος εκτιμά ότι η μείωση του αριθμού των περιπτέρων στην Ελλάδα θα εξακολουθήσει περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια. Πριν από λίγο διάστημα η πρόεδρος των Περιπτερούχων Νομού Λάρισας κ. Ελένη Καραγιάννη περιέγραψε στην «Ε» την κατάσταση στον κλάδο της με τα πιο μελανά χρώματα.
Χρόνο με τον χρόνο, υποστήριξε, τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα, και γι’ αυτό η εικόνα που παρατηρείται σε όλες τις ελληνικές πόλεις είναι σχεδόν ίδια. Τα περίπτερα κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Στη Λάρισα τα τελευταία χρόνια, τόσο στο κέντρο όσο και σε διάφορες συνοικίες και χωριά, τα περίπτερα κατεβάζουν ρολά και έχουν μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια. Ο λόγος είναι ο περιορισμός του κέρδους από βασικά είδη, όπως για παράδειγμα τα τσιγάρα και ο καπνός, που αποτελούν παραδοσιακά τον βασικό όγκο πώλησης.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass