Διανομή φυλλαδίων κυκλοφοριακής αγωγής

* ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2024 14:30

Σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, το πρωί, στο πλαίσιο της έναρξης του νέου σχολικού έτους, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια, σχολικά προγράμματα και σελιδοδείκτες κυκλοφοριακού περιεχομένου σε μαθητές, μαθήτριες  και γονείς σε Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλίας.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές-μαθήτριες σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Οι αστυνομικοί θα υπενθυμίσουν στους γονείς ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την εξασφάλιση ασφαλέστερης μετακίνησης των μαθητριών και των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα, με γνώμονα ότι οι γονείς/κηδεμόνες είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά.
Μερικές από αυτές είναι οι εξής: «Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξτε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά. Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά τον δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα. Μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του. Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα…».
Όσον αφορά τα σχολεία όπου προγραμματίζεται, μέχρι στιγμής, να πραγματοποιηθεί η διανομή του σχετικού υλικού στον Νομό Λάρισας, είναι τα εξής: 1ο, 9ο, 21ο, 25o και 42ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας,1o, 2o, 3o, 4o και 5o Δημοτικά Σχολεία Τυρνάβου,1o, 2o και 3o Δημοτικά Σχολεία Αμπελώνα,1o, 2o και 3o Δημοτικά Σχολεία Ελασσόνας, Δημοτικά Σχολεία Λιβαδίου, Καλλιθέας, Δομένικου και Κρανέας Ελασσόνας,1o και 3o Δημοτικά Σχολεία Φαρσάλων,1ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς, Δημοτικά Σχολεία Πυργετού, Μακρυχωρίου και Συκουρίου Δήμου Τεμπών, Δημοτικά Σχολεία Νίκαιας και Πλατυκάμπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass