Σύντομες ειδήσεις

Βραβεύσεις διακριθέντων σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ
* ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική τελετή βράβευσης των μαθητών του νομού Λάρισας που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κατά το σχολικό έτος 2023-2024, πραγματοποιείται σε ανοιχτή δημόσια εκδήλωση σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ Λάρισας, στις 18:00. Στη μεγάλη αυτή γιορτή των μαθηματικών έχουν προσκληθεί μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί και κηδεμόνες. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία θα απονείμει τιμητικά διπλώματα στους διακριθέντες μαθητές/τριες Δημοτικών και Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στους διαγωνισμούς «Θαλής»-«Ευκλείδης»-«Αρχιμήδης», Μικρός Ευκλείδης «Μαθηματικά και Παιχνίδι» και «Πυθαγόρας».
Η εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Θεσσαλίας και του EUROPΕ DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας. Προς αποφυγή συνωστισμού η σειρά των βραβεύσεων θα είναι η εξής: 18:00: Βράβευση επιτυχόντων στους διαγωνισμούς «Θαλής»-«Ευκλείδης»-«Αρχιμήδης», στις 19:00: Βράβευση επιτυχόντων στον διαγωνισμό Μικρός Ευκλείδης «Μαθηματικά και Παιχνίδι» και στις 20:30: Βράβευση επιτυχόντων στον διαγωνισμό «Πυθαγόρας».

 

Στα Φάρσαλα η «Φλόγα της Αγάπης»

* ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, στην προσπάθειά τους να διαδώσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνουν κάθε χρόνο την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με σκοπό τη μεταλαμπάδευση του μηνύματος της προσφοράς αίματος προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Για 22η συνεχή χρονιά η «Φλόγα της Αγάπης» περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, την αγάπη για τον συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη σε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη. Στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική προσφορά αίματος και φυσικά η προσέλκυση νέων περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών. Τα Φάρσαλα θα υποδεχτούν τη φλόγα της Αγάπης μεθαύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία. Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες να τιμήσουν τη φλόγα της αγάπης και της προσφοράς και καλεί όσους και όσες θέλουν να συνοδεύσουν τη φλόγα, να βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου στις 7μ.μ. για να τους δοθούν μπλουζάκια και δάδες.

 

Συνάντηση Χριστιανικής Εστίας Λάρισας

* ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια γενική συνάντηση των μελών, συνεργατών και φίλων της Χριστιανικής Εστίας Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος», στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, στο Στόμιο Λάρισας. Το πρόγραμμα της συναντήσεως έχει ως εξής: 07.30 – 10.30: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως. 10.30 – 11.30: Πρωινό – επικοινωνία. 11.45 – 13.00: Ομιλία από τον προϊστάμενο της Αδελφότητας Θεολόγων «Η ΖΩΗ», πατέρα Βασίλειο Μπλάνα, αφιερωμένη στα 30 χρόνια από την εκδημία του πατρός Αναργύρου Σταματόπουλου. 13.00 – 14.00: Συζήτηση - προετοιμασία γεύματος. 14.00 – 15.00: Γεύμα - λήξη συναντήσεως. Για όσους/-ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο γεύμα, το κόστος είναι 10 ευρώ. Για όσους/-ες επιθυμούν να συμμετάσχουν μόνο στο πρωινό, το κόστος είναι 5 ευρώ. Για φοιτητές, φοιτήτριες και παιδιά το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής για το γεύμα μπορούν να γίνονται στο βιβλιοπωλείο της Χριστιανικής Εστίας μέχρι και αύριο Πέμπτη 12-9-2024.

 

Διακοπή δακοκτονίας
* ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ

Την εκ νέου διακοπή της τρίτης γενικής διαβροχής στους Δήμους Ελασσόνας, Τεμπών και Τυρνάβου για μία ημέρα ακόμα, και συγκεκριμένα για σήμερα Τετάρτη 11/09/2024, λόγω αναμενόμενης νεότερης ισχυρής βροχόπτωσης και άρα πιθανής δυσβατότητας και προσβασιμότητας των εργατών των συνεργείων ψεκασμού, αποφάσισε η ΔΑΟ Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, η νέα συνεχιζόμενη διακοπή αφορά στις παρακάτω ίδιες Τοπικές Κοινότητες: Ιτέα, Ευαγγελισμός, Ραψάνη, Πυργετός, Γόννοι, Ελαία, Αμπελάκια, Τέμπη, Ελάτεια και Πουρνάρι του Δήμου Τεμπών, Ροδιά του Δήμου Τυρνάβου και Συκέα, Παλαιόκαστρο, Ευαγγελισμό και Πραιτώρι του Δήμου Ελασσόνας. Η συνέχεια της συγκεκριμένης διαβροχής θα γίνει μετά το πέρας των έκτακτων καιρικών συνθηκών, ήτοι από αύριο Πέμπτη 12/09/2024.

 

Αναβαθμίζει χώρους υγιεινής σχολείων

* Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης σχολικών κτιρίων στον Δήμο Ελασσόνας, με έμφαση στη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και την υγιεινή για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών εκπόνησε μια σειρά μελετών για τη συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων και ήδη έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης τα περισσότερα έργα αναβάθμισης για τη βελτίωση της σχολικής ζωής.
Ένα από αυτά περιλαμβάνει την αναβάθμιση - συντήρηση των χώρων υγιεινής WC των σχολικών κτιρίων του Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελισμού, του Δημοτικού Σχολείου Βλαχογιαννίου και του Γυμναστηρίου στο 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 37.150,00 ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του ΥΠΕΣ για τη «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων». Οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι οι εξής:
Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού: Αποξήλωση των ειδών υγιεινής, των πλακιδίων τοίχου και δαπέδων. Συντήρηση της υδραυλικής και ΗΜ εγκατάστασης. Επενδύσεις τοίχων με πλακίδια (με προηγούμενη εξομάλυνση της επιφάνειας). Επιστρώσεις δαπέδων με πλακίδια. Χρωματισμοί όλων των επιφανειών των χώρων υγιεινής, οι οποίοι δεν έχουν επενδυθεί με πλακίδια. Τοποθέτηση νέων θυρών αλουμινίου. Τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής του ύψους των διαχωριστικών τοίχων μεταξύ των WC.
Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου: Αποξήλωση των υφιστάμενων πλακιδίων τοίχου και επένδυση με νέα πλακίδια.
Γυμναστηρίο 1ου Γυμνασίου Ελασσόνας: Αποξήλωση των ειδών υγιεινής, των πλακιδίων τοίχου και δαπέδων. Συντήρηση της υδραυλικής και ΗΜ εγκατάστασης. Επενδύσεις τοίχων με πλακίδια (με προηγούμενη εξομάλυνση της επιφάνειας). Επιστρώσεις δαπέδων με πλακίδια. Χρωματισμοί όλων των επιφανειών των χώρων υγιεινής, οι οποίοι δεν έχουν επενδυθεί με πλακίδια. Τοποθέτηση νέων θυρών αλουμινίου χρώματος λευκού ή γκρι και σχεδίου επιλογής της υπηρεσίας. Τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής.

 

Συνέλευση συνδικάτου τροφίμων και ποτών

* ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο Γάλακτος τροφίμων και ποτών Ν. Λάρισας, αύριο Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με τα εξής θέματα: απολογισμός δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου, οικονομικός απολογισμός, ενημέρωση και συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου, πρόγραμμα δράσης του συνδικάτου για το επόμενο διάστημα, εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου, ο κλάδος διεκδικεί: «Κατώτερο κλαδικό μισθό στα 1.000 ευρώ ή 40 ευρώ ημερομίσθιο. Αύξηση σε ποσοστό 12% για το 2024. Ξεπάγωμα όλων των ωριμάνσεων (τριετίες) από τον Φεβρουάριο του 2012. Αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα. 8ωρο-5νθήμερο-40ωρο.
Όχι στην εργολαβική εργασία και στη διευθέτηση χρόνου εργασίας, στα εξαντλητικά ωράρια. Μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, για να μη θρηνούμε σκοτωμένους και σακατεμένους εργάτες. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους. Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Άμεσα μέτρα για την προστασία μας από τις φυσικές καταστροφές και αποζημίωση στο 100% των πληγέντων». Αιτήσεις υποψηφιότητας για τις εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. του συνδικάτου θα κατατίθενται στα γραφεία του, στην οδό Πρωτομαγιάς 6, 1ος όροφος και στα τηλ. 6973-311.469 και 6947-048.885.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass