Επιδείνωση καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

* Σε επιφυλακή ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2024 14:40

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία «ATENA» στην Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά.

Το σύστημα αυτό προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από απόψε το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.
Πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλία προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες  τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά.
Σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει θέσει σε επιφυλακή τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ενημερώνονται παρακολουθώντας τα δελτία καιρού. Επίσης συνιστά στους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του φυτικού και ζωικού τους κεφαλαίου.
Στη σελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο χάρτης πρόγνωσης καιρού ανανεώνεται συνεχώς και παρέχει τοπικές προγνώσεις για όλη την Περιφέρεια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τον βρουν στη διεύθυνση: https://stratus.meteo.noa.gr/meteoscope/thessaly

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass