Η Λάρισα δεν έχει ακόμη τουριστική ταυτότητα

* Η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου μιλά στην «ΕτΔ» για την κίνηση του καλοκαιριού και εξηγεί γιατί η πόλη δεν είναι ακόμη τουριστικός προορισμός 12μήνες τον χρόνο

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2024 16:30

Της Νατάσας Πολυγένη

Η Λάρισα δεν έχει βρει ακόμη τη θέση της στον τουριστικό χάρτη της χώρας, δεν έχει ταυτότητα, αλλά παρόλα αυτά έχει δυναμική και προοπτικές, αρκεί να θελήσουν οι αρχές του τόπου να τις αξιοποιήσουν. Τα παραπάνω τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου μιλώντας στην «ΕτΔ» κληθείσα να σχολιάσει την κίνηση στην πόλη την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί έναν χρόνο μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Όπως ανέφερε η κίνηση μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο ήταν η συνηθισμένη, υποτονική καθώς δεν συνέβη κάποιο γεγονός για να το αλλάξει αυτό. Τώρα τον Σεπτέμβριο προφανώς και η εικόνα είναι διαφορετική καθώς κινείται και η πόλη με συνέδρια, φοιτητές και άλλα γεγονότα. Ωστόσο, δεν κρύβει την ανησυχία της για το μέλλον αλλά και για τη στασιμότητα που επικρατεί, παρά το γεγονός ότι οι αρχές του τόπου έχουν υποσχεθεί εξωστρέφεια και δράσεις που θα επενδύουν στον τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο.
«Η Λάρισα είναι μια σημαντική πόλη με τεράστιες δυνατότητες. Δεν είναι επαρχία. Είναι μια ζωντανή πόλη που μπορεί να απογειωθεί με τις κατάλληλες κινήσεις. Έχουμε ένα Αρχαίο Θέατρο αλλά δυστυχώς δεν το αξιοποιούμε εδώ. Θα μπορούσε να συμβεί ό,τι και με την Επίδαυρο αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Ήρθαν σπουδαίες παραστάσεις Ικέτιδες, Αίας του Σοφοκλή, αλλά όχι στο Αρχαίο Θέατρο. Την ίδια ώρα υπάρχουν σημαντικές εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να είναι πραγματικοί θεσμοί για την πόλη όπως τα Ιπποκράτεια και να προσελκύουν επισκέπτες. Σε συνδυασμό με τον υπόλοιπο πλούτο της θα μπορούσε να είναι μια πόλη που επενδύει στον πολιτιστικό και συνεδριακό τουρισμό» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Όσον αφορά τις ξενοδοχειακές υποδομές στην πόλη, η κ. Παπαϊωάννου σημειώνει «έχουμε τις υποδομές που μας αξίζουν. Ας βρει την ταυτότητά της η πόλη και θα γίνει και αυτό. Εάν αλλάξει το τοπίο στο δικό μας κλάδο όλη η πόλη θα ωφεληθεί αφού είναι κρίκοι στην ίδια αλυσίδα. Βοηθάμε τις επιχειρήσεις, την αγορά, την εστίαση, συμβάλλουμε στην αύξηση του ΑΕΠ».
ΓΙΑ ΤΑ AIRBNB
Στο ερώτημα για το αν τα airbnb έχουν επηρεάσει την κίνηση στα ξενοδοχεία της πόλης, ενώ το τελευταία διάστημα κάνουν την εμφάνισή τους οργανωμένα συγκροτήματα τέτοιων διαμερισμάτων, η κ. Παπαϊωάννου σημειώνει: «Πιστεύω στα ξενοδοχεία. Όχι μόνο γιατί είμαι ξενοδόχος αλλά γιατί δεν πιστεύω ό,τι ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα όσο όμορφο και αν είναι μπορεί να παρέχει την ασφάλεια ενός ξενοδοχείου. Στο ξενοδοχείο είμαστε 24 ώρες το 24ωρο σε alert για ό,τι προκύψει για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πελατών. Τα ξενοδοχεία υπόκεινται σε ελέγχους από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς θα πρέπει να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τη λειτουργία της επιχείρησης και θα πρέπει να εφαρμόζουν συγκεκριμένες διαδικασίες για την παροχή των υπηρεσιών τους, όπως για παράδειγμα η καθαριότητα. Ποιο airbnb μπορεί να τα εγγυηθεί αυτά; Είναι μια τάση της εποχής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass