Νέα πλατφόρμα στην υποβολή αιτημάτων για ιατρικές ειδικότητες

* Λειτουργεί από τη Δευτέρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας * Υποβλήθηκε η πρώτη αίτηση για ειδικότητα στο ΓΝ Βόλου * Β. Αποστόλου: Εκσυγχρονίζουμε τη διαδικασία, εξασφαλίζουμε τη διαφάνεια

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2024 16:30

Μπροστά σε ένα νέο ηλεκτρονικό περιβάλλον βρίσκονται πλέον όσοι γιατροί επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση ειδικότητας σε ένα από τα πέντε νοσοκομεία Θεσσαλίας. Από την προηγούμενη Δευτέρα μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Θεσσαλίας λειτουργεί ειδική εφαρμογή για την υποστήριξη των αιτημάτων ιατρικών ειδικοτήτων, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διαφάνεια, ασφάλεια και πληρότητα του αιτήματος.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία ο ενδιαφερόμενος γιατρός συμπληρώνει ηλεκτρονικά την αίτησή του, συνυποβάλλοντας τα απαραίτητα και επιθυμητά δικαιολογητικά του και με την αυτόματη (άμεση) ενημέρωση που λαμβάνει τον αριθμό προτεραιότητας, αισθάνεται ασφάλεια γνωρίζοντας ότι η αίτησή του έχει υποβληθεί επιτυχώς, καθώς έχει ένα συγκεκριμένο μοναδικό αριθμό αναφοράς, ο οποίος συνδέεται άρρηκτα με την ημερομηνία και ώρα υποβολής.
Η νέα εφαρμογή αποτελείται από την ειδική φόρμα ηλεκτρονικής κατάθεσης της αίτησης για χρήση από τους ιατρούς, η οποία είναι προσβάσιμη από υπερσύνδεσμο του κεντρικού site του φορέα (ή και ανεξάρτητα, από τη θέση: https://med.thessaly.gov.gr) και το περιβάλλον διαχείρισης των αιτημάτων για χρήση από τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας.
Η web-εφαρμογή, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας με τη Διεύθυνση Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έρχεται να εκσυγχρονίσει μια διαδικασία που γινόταν με ένα μη αυτοματοποιημένο τρόπο, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διαφάνεια, ασφάλεια και πληρότητα του αιτήματος δηλώνει στην «Ε» ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας Βαγγέλης Αποστόλου, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα επίλυσης μικρότερων ή μεγαλύτερων προβλημάτων μέσα από τη συνεργασία των περιφερειακών υπηρεσιών και τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της νέας διαδικασίας σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας είναι η διασφάλιση της διαφάνειας καθώς ο αιτών γιατρός με την ολοκλήρωση της κατάθεσης, λαμβάνει άμεσα μοναδικό αριθμό προτεραιότητας, που σημαίνεται και με την ημερομηνία και ώρα υποβολής και του αποστέλλεται την επόμενη στιγμή, τόσο με SMS, όσο και με Email. Ενώ το αίτημα υποβάλλεται πλήρες καθώς στη φόρμα ζητούνται όλα τα δεδομένα που χρειάζεται η αρμόδια Διεύθυνση, με ένδειξη και έλεγχο των υποχρεωτικών, για να επιτραπεί η υποβολή, όπως και κατάλληλα μηνύματα υποβοήθησης του αιτούντα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής, αφού για την υποβολή της αίτησης είναι απαραίτητη η επιβεβαίωση με κωδικό, μέσω αποστολής SMS στο δηλωμένο κινητό τηλέφωνο – έτσι διασφαλίζεται ότι δεν θα υποβληθούν ψεύτικες ή «κακόβουλες» αιτήσεις και ότι τουλάχιστον ένα από τα στοιχεία επικοινωνίας (δηλ. το κινητό τηλέφωνο) έχει επιβεβαιωθεί.
Όσον αφορά στο περιβάλλον διαχείρισης, χαρακτηρίζεται από την ευκολία στη χρήση και τη διαφάνεια -όλες οι ενέργειες που γίνονται σε κάθε αίτηση καταγράφονται στο σύστημα- εξασφαλίζοντας αυτόματη ενημέρωση του αιτούντα.
Η νέα web-εφαρμογή ετοιμάστηκε διαρκούντως του καλοκαιριού και λειτουργεί επισήμως από την προηγούμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, με την πρώτη αίτηση να έχει υποβληθεί για ειδικότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, με τους διαχειριστές να αναμένουν αυξημένη κινητικότητα σε περιόδους μετά τις εξεταστικές περιόδους των Ιατρικών Σχολών στη διάρκεια του χρόνου.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass