Γιορτή παραδοσιακών σπόρων

* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2024 9:01

Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς και το Δίκτυο Διατήρησης Παραδοσιακών Σπόρων «Σιτώ» διοργανώνουν στους χώρους του μοναστηριού, σήμερα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, τη 13η Πανθεσσαλική γιορτή παραδοσιακών σπόρων. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Θεία Λειτουργία και στις 11.15 θα γίνει παρουσίαση του δικτύου διατήρησης παραδοσιακών σπόρων «Σιτώ» από τον κ. Αριστείδη Αλέστα, ιδρυτικό μέλος του δικτύου. Θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία με θέμα «Εδάφη και Αειφορία:

Από την Υποβάθμιση στη Βιώσιμη Διαχείριση» από τον κ. Σταμάτη Καβασίλη, γεωπόνο – εδαφολόγο, μέλος του Εργαστηρίου Μη Παρασιτικών Ασθενειών, Εδαφικών Πόρων και Γεωπληροφορικής του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου. Παρεμβάσεις θα γίνουν από τους κ. Δημήτρη Κουρέτα, περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Νικόλαο Δαναλάτο, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εδαφολόγο, με θέμα «Έδαφος Θεσσαλία Πλημμύρα», κ. Βασίλη Κόλλια και κ. James Stevens, Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος, με θέμα «Πράσινη Ενορία», εκπροσώπου της Κοιν.Σ.Επ. «Τρελή Ροδιά» (παρουσίαση του έργου της) και του κ. Κυριάκου Γιαννούλη, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι χώροι του μοναστηριού είναι προσβάσιμοι και σε άτομα με αναπηρία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει «μικρή αγορά» παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνημάτων στο «κιόσκι» της Μονής και περίπτερα ανταλλαγής σπόρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass