«Επιστρέφει» ο Ιπποκράτης

* ΑΥΛΑΙΑ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ * ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ * ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2024 14:40

Με τη συμμετοχή δεκάδων πανεπιστημιακών γιατρών και γιατρών του ΕΣΥ της δύναμης του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα, πραγματοποιείται στη Λάρισα το 3ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από αύριο Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιπποκράτης: Η αέναη επιστροφή».

Οι εργασίες θα διεξαχθούν κατά την πρώτη ημέρα (Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου) στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» στην έδρα του Τμήματος στην περιοχή «Βιόπολις» και στη συνέχεια στο Κτίριο Κατσίγρα (πλατεία Ταχυδρομείου) για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά, στον θεσμό και στους στόχους του, αναφέρθηκαν οι οργανωτές του, χθες σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στον χώρο του Μύλου του Παππά.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ
«Τιμούμε τον πατέρα της ιατρικής ενώνοντας όλη τις δυνάμεις με στόχο να ενώσουμε το παρόν με το παρελθόν και να αναδείξουμε τη δυναμική της Λάρισας ως πόλη του Ιπποκράτη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος και πρόσθεσε πως «ως Δημοτική Αρχή, σχεδιάζουμε το πολιτισμικό μας αύριο με όρους του μέλλοντος. Από αυτό το μέλλον δεν μπορεί παρά η Λάρισα να είναι η πόλη του Ιπποκράτη, με δράσεις, συνέργειες και συμπράξεις που τοποθετούν την πόλη μας στην καρδιά του παγκόσμιου τουρισμού και δη του ιατρικού.
Παράλληλα αναφέρθηκε στα έργα που δρομολογούνται στην πόλη για την ανάδειξη του Ιπποκράτη και συγκεκριμένα «η ανάδειξη του μνημείου του Ιπποκράτη στη Λάρισα, ο Βοτανικός Κήπος, η δημιουργία ενός ιδιαίτερα σημαντικού πολιτιστικού τοπόσημου στην πόλη, μέσα από τα έργα για τον «Ιπποκράτειο Τόπο», θα προσδώσουν μια άλλη διάσταση στη σύνδεση της κοινωνίας με τον πατέρα της ιατρικής».
ΘΩΜΑΣ ΡΕΤΣΙΑΝΗΣ
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Θωμάς Ρετσιάνης, αναφέρθηκε στις διαλέξεις, αλλά και στις μουσικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο. Ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους μπορεί ο καθένας να τις παρακολουθήσει, παρουσιάζοντας τη θεματολογία που θα αναπτυχθεί.
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΙΜΠΗΣ
Εκ μέρους του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, αναπληρωτής καθηγητής Ανατομίας, κ. Αριστείδης Ζιμπής σημείωσε ότι «είναι μεγάλη χαρά να συμμετέχουμε σε αυτές τις εκδηλώσεις εορτασμού του Ιπποκράτη, του πιο αναγνωρισμένου γιατρού στον κόσμο. Του ανθρώπου που έζησε και εδώ και πέθανε εδώ». Μάλιστα το χαρακτήρισε ως ένα μοναδικό πλεονέκτημα το οποίο «μας κάνει γνωστούς σε όλον τον κόσμο και ενόψει της έναρξης του αγγλόφωνου προγράμματος σπουδών αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία».
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Ευάγγελος Αποστόλου, δήλωσε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα παίξει καταλυτικό ρόλο έτσι ώστε να «προασπιστεί η υγεία», σημειώνοντας πως θα υλοποιηθούν αρκετά προγράμματα, ενώ θα ενισχυθούν αντίστοιχες δράσεις. «Είναι ευχάριστο που είμαστε εδώ όλοι οι φορείς ενωμένοι στην αέναη επιστροφή του Ιπποκράτη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αναδείξουμε το έργο στην πόλη μας».
ΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος έκανε αναφορά στην παρουσία του Ιπποκράτη στην πόλη της Λάρισας, αλλά και τη συνεργασία όλων των φορέων και της αυτοδιοίκησης για την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων.
«Είναι ένας βαρύς τίτλος για την πόλη μας, αλλά δεν αποκτήθηκε τυχαία. Είναι ένα επίτευγμα της αγαστής συνεργασίας όλων των φορέων που είμαστε εδώ. Της Αυτοδιοίκησης, της Ιατρικής Σχολής, του Συλλόγου Φίλων του Ιπποκράτη και του Ιατρικού Συλλόγου.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια συνέβαλαν οι απλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια από τα προηγούμενα χρόνια».
ΡΙΖΟΣ ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΙΑΣ
Τέλος, ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, έκανε μία αναδρομή στις δράσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη τα τελευταία χρόνια, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχει στις εκδηλώσεις.
«Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2015 και βασικός σκοπός είναι η έρευνα και η προβολή του έργου του Ιπποκράτη και κυρίως η σύνδεσή του με την πόλη της Λάρισας και της ανάδειξής της ως πόλη. Είναι πολύ σημαντικό για μας η αέναη επιστροφή να έχει συνέχεια και οι εκδηλώσεις για τον Ιπποκράτη να έχουν συνέχεια» είπε συγκεκριμένα.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η διοργάνωση του 3ου Ιπποκράτειου Ιατρικού Συνέδριου, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συνεχίζει την ετήσια εποικοδομητική επικοινωνία του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την τοπική κοινωνία, τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Μέλη ΔΕΠ, φοιτητές και επιστημονικοί συνεργάτες των Τομέων του Τμήματος Ιατρικής θα παρουσιάσουν σύγχρονες ιατρικές εξελίξεις και παραγωγή επιστημονικού έργου από τα μέλη του Τμήματος. Τα θέματα αυτά θα είναι ανοικτά προς συζήτηση με το κοινό.
Συμπληρωματικά, θα παρουσιαστούν μεγάλου ενδιαφέροντος θέματα ιατρικής εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας και Δημόσιας Υγείας, και συγχρόνων διαγνωστικών και θεραπευτικών στρατηγικών που προσφέρονται από το Τμήμα Ιατρικής και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Να σημειωθεί πως στο συνέδριο θα αποφευχθεί η χρήση έντυπου και πλαστικού υλικού ως ένδειξη της αφοσίωσης του Τμήματος Ιατρικής στην προστασία του περιβάλλοντος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις του «Ιπποκράτης - Η Αέναη Επιστροφή» διοργανώνονται για 8η συνεχή χρονιά από τον Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και τον Σύλλογο “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα”.
Το διάστημα 5/9 - 7/9/2024 θα πραγματοποιηθεί το 3ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Μέσω του σύνδεσμου https://med.uth.gr/3ippokrateio/ μπορεί να γίνει η εγγραφή στο συνέδριο και η λήψη του προγράμματος.
Το Σάββατο 7/9/2024 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το πρόγραμμα της οποίας έχει ως εξής: 19.00 - 19.30 Χαιρετισμοί. 19.30 - 20.00 Στρες, Φλεγμονή, Νόσος Γεώργιος Χρούσος, Ομότιμος Καθηγητής. 20.00 - 20.20 Πώς αντιδρούν οι ακροατές ακούγοντας μουσική Βύρων Φιδετζής, Μαέστρος - Τσελίστας. 20.20 - 21.00 Μουσική εκδήλωση με το έργο του συνθέτη Γ. Κοντογιώργου «Χορεύοντας με τους Κενταύρους» Σ. Μαυρομάτης (σαξόφωνο) & Π. Γιαννακάκης (πιάνο).
Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass