Η Γιορτή Αχλαδιού ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

*Πλήθος κόσμου γλέντησε μέχρι πρωίας στα Πλατανούλια

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2024 13:10

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Του ανταποκριτή μας)
Τα Πλατανούλια έγιναν για μία ακόμα φορά ο καρπός του γλεντιού, καθώς χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν το χωριό για τη φετινή Γιορτή Αχλαδιού.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με πάνω από 4.000 κόσμο να γεμίζει την Κεντρική πλατεία και να χορεύει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Από νωρίς το βράδυ, η πλατεία του χωριού πλημμύρισε από κόσμο που ήθελε να γευτεί τα τοπικά προϊόντα, να παρακολουθήσει τις παραδοσιακές δραστηριότητες και να διασκεδάσει με την καρδιά του. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα με βάση το αχλάδι, όπως μαρμελάδες, κομπόστες και φυσικά το κεντρικό προϊόν, το αχλάδι, που οι άνθρωποι του χωριού μοίρασαν με αγάπη.
Μία από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν η προβολή ενός βίντεο που παρουσίασε την ιστορία του αχλαδιού στα Πλατανούλια. Το κοινό ταξίδεψε στον χρόνο και ανακάλυψε τη διαδρομή του αχλαδιού από μπουμπούκι σε ολοκληρωμένο φρούτο.
Η μουσική σκηνή ήταν γεμάτη ζωή, με παραδοσιακά συγκροτήματα να ξεσηκώνουν το κοινό. Οι επισκέπτες χόρεψαν μέχρι το πρωί.
Το «παρών» και φέτος έδωσαν αρκετοί επίσημοι τιμώντας το χωριό, το αχλάδι και τον Σύλλογο Πλατανουλίων. Παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Κέλλας, ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Μαρία Γαλλιού, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής, οι αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Αρβανίτης και κ. Νίκος Νταλαγιάννης, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Ρίζος Δημήτριος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Κεντρικής Λαχαναγοράς Λάρισας κ. Μέρας Αθανάσιος. Η φετινή Γιορτή Αχλαδιού ήταν μια ξεχωριστή γιορτή για όλους. Οι Πλατανουλιώτες έδειξαν για μία ακόμα φορά την αγάπη τους για την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass