Η επόμενη μέρα άρχισε με Κορκολή

Για το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, ανέφερε ο δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος, προλογίζοντας τη συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη - Παρατεταμένο χειροκρότημα των 800 περίπου θεατών

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2024 13:56

«Εκδήλωση που σηματοδοτεί την επόμενη μέρα για το πιο εμβληματικό μας μνημείο, το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας» χαρακτήρισε τη χθεσινή συναυλία του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη που πραγματοποιήθηκε στη μήτρα του πολιτισμού της πόλης, το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος προλογίζοντας τη συναυλία.

Παράλληλα ο κ. Μαμάκος αποκάλυψε ότι το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναδιαμόρφωση της κεντρικής εισόδου του, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, αλλά και ότι ο Δήμος Λαρισαίων ολοκληρώνει τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν τις παρεμβάσεις για την αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, «ώστε το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας να μπορέσει να αναδειχθεί, εν καιρώ, σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια» όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Παρουσία 800 και πλέον θεατών οι οποίοι είχαν την τύχη να βρεθούν στα εδώλια του Αρχαίου Θεάτρου, ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη έδωσαν μια απολαυστική παράσταση με τραγούδια σε στίχους, σύνθεση και ποίηση μεγάλων συνθετών και ποιητών της χώρας.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος στον σύντομο χαιρετισμό του σ’ αυτό το εξαιρετικά σημαντικό γεγονός -όπως κάθε εκδήλωση που γίνεται στο Αρχαίο Θέατρο παρουσία θεατών άλλωστε- ανέφερε ότι «Έχουμε το μοναδικό προνόμιο, να διαθέτουμε στην καρδιά της πόλης μας ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του αρχαίου κόσμου.
Γύρω από το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την ιστορία, τη ζωή και τους ρυθμούς της πόλης μας, στο διάβα των αιώνων μέχρι και σήμερα.
Φρούριο, Μπεζεστένι, Άγιος Αχίλλιος, Μύλος του Παππά, Ιπποκράτης, Πηνειός -μέσα από τη νοητή, αλλά και τη φυσική διασύνδεση αυτών των τοποσήμων, ανασυνθέτουμε τη δυναμική της Λάρισας και μετουσιώνουμε αυτήν τη γνώση σε προοπτική ελπίδας, ανάπτυξης και ευημερίας. Ως Δημοτική Αρχή, σχεδιάζουμε το πολιτιστικό και πολιτισμικό μας αύριο, με όρους μέλλοντος, όχι παρελθόντος».
Παράλληλα ευχαρίστησε την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, αλλά και τους εργαζόμενους της Εφορείας, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους καλλιτέχνες, όλους όσοι παρευρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση, αλλά και όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση από τον πεζόδρομο της Βενιζέλου.
Ο κ. Μαμάκος έκλεισε τον χαιρετισμό του δε, με μία υπόσχεση: τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Η επόμενή μας συνάντηση, εδώ, στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, θα δοθεί με το μνημείο μας να βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην ολοκλήρωση της ανάδειξής του».
Με τη σειρά του ο Στέφανος Κορκολής ανέφερε ότι μερικά από τα πιο σημαντικά βήματα της καριέρας του τα έχει κάνει στη Λάρισα, γι’ αυτό νιώθει και τους ανθρώπους της πόλης ως οικογένειά του, και «αποκάλυψε» πως κάθε φορά που ερχόταν στη Λάρισα και έβλεπε να εξελίσσονται οι εργασίες ευχόταν να τον αξιώσει ο Θεός μια μέρα να παίξει εκεί.
Ακολούθησε το τραγούδι «Χαρταετοί» του Μίκη Θεοδωράκη με το οποίο άνοιξε τη συναυλία, το οποίο καταχειροκρότησαν οι θεατές.
Θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα επιφύλαξαν οι Λαρισαίοι και στο κλείσιμο της εκδήλωσης, με τους δύο καλλιτέχνες να ευχαριστούν ξανά και ξανά το κοινό.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass