Εξωτικοί χοροί στο Συκούριο και τον Πυργετό

* ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 7η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2024 15:21

Δύο εκπληκτικές βραδιές, ένα μοναδικό θέαμα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι και όσες επισκέφθηκαν το Συκούριο και τον Πυργετό το βράδυ της Τετάρτης και της Πέμπτης αντίστοιχα. Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η φετινή 7η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών 2024, όπου φέτος φιλοξενούνταν χορευτικές ομάδες από τη Χαβάη «Hawaiian Pacific Magic» και τη Νέα Ζηλανδία «Wheiao Haka» αντίστοιχα, οι οποίες παρουσίασαν τους παραδοσιακούς χορούς τους, τα ήθη και έθιμά τους.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τελετή έναρξης στην Κεντρική πλατεία Λάρισας και ολοκληρώθηκαν με την τελετή λήξης στον Πυργετό. Συνδιοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού, τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Συκουρίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χάλκης, και τελούσαν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Κιλελέρ, του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Τεμπών.
Τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν τις εξαιρετικές χορογραφίες τους, γεμάτες από πλουμιστές στολές, έντονα χρώματα και στολισμένες με φυσικά υλικά των χωρών τους, όπως σπάνια κοράλλια, κοχύλια από τη θάλασσα και διακοσμημένες με πράσινα φύλλα από τη φύση τους. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην όμορφη περιοχή των Μύλων Συκουρίου και στον όμορφο καταπράσινο χώρο του Δημοτικού Πάρκου του Πυργετού.
Τα υπέροχα αυτά θεάματα παρακολούθησε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις της τετραήμερης φιλοξενίας στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Λάρισας. Αφού τους καλωσόρισε στις Δημοτικές Κοινότητες Συκουρίου και Πυργετού, αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Αθλητισμού Θεσσαλίας κ. Σωτήρης Σουλούκος. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Με τις συγκεκριμένες χορευτικές συνυπάρξεις οι λαοί γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, μαθαίνουν να σέβονται τις διαφορετικές κουλτούρες και εξοικειώνονται με τη διαφορετικότητα άλλων χωρών» και κατέληξε με ευχαριστίες προς τον εμπνευστή του συγκεκριμένου εγχειρήματος, κ. Σωτήρη Καραβασίλη, καθώς και τις νέες και νέους που συμμετέχουν ενεργά στη συγκεκριμένη πολιτιστική διοργάνωση, όλους τους εθελοντές, την ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας και όλους όσοι αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass