Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2024 9:01

Κλείνει τη Δευτέρα η Ταγματάρχου Βελησσαρίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Ταγματάρχου Βελισσαρίου αρ. 30 προβλέπει απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Οι ρυθμίσεις αφορούν στην οδό Ταγματάρχου Βελισσαρίου αρ. 30 και στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Παπακυριαζή έως τη συμβολή της με την οδό Παλαιστίνης, με ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο ως άνω τμήμα μεθαύριο Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 07:00-14:30, λόγω εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών. Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα διεξάγεται μέσω των οδών Φαρμακίδου και Παπακυριαζή.

 

 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κύπρου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Κύπρου προβλέπει απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. Οι ρυθμίσεις αφορούν τη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Κύπρου του Δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, από τη συμβολή της με την οδό Ρούσβελτ έως τη συμβολή της με την οδό Ασκληπιού, για αύριο Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου και κατά τις ώρες 07:00-15:00, λόγω εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ενδιαφερόμενο και από το εναπόμειναν τμήμα της οδού.

 

Εκδήλωση ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στον Ξερόλακκα

Τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Λάρισας και Ελασσόνας θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση αύριο Κυριακή 1η Σεπτέμβρη και ώρα 11.00 το πρωί, στον Ξερόλακκα της Καρυάς, προς τιμήν της ορκωμοσίας της 1ης αντάρτικης ομάδας στο Μπεχτέσι Καρυάς.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από την πρόεδρο του Παραρτήματος Ελασσόνας, Αννέτα Ψωμιάδου, ομιλία από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Λάρισας, Θανάση Σερδένη, και κατάθεση στεφανιών.
Καλούνται τα μέλη των παραρτημάτων, συγγενείς και φίλοι των αντιστασιακών των αντάρτικων ομάδων να παρευρεθούν.

 

Νέα δρομολόγια από Λάρισα προς Στόμιο
-ΚαρίτσαΑπό το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας ανακοινώθηκε πως από μεθαύριο Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια για Στόμιο και Καρίτσα διαμορφώνονται ως εξής:Λάρισα-Στόμιο-Καρίτσα
Καθημερινές 5:30, 14:30. Σάββατο 7:00, 14:30. Κυριακή 14:30.Καρίτσα-Στόμιο-Λάρισα
Καθημερινές 7:15, 16:00. Σάββατο 8:15, 16:00. Κυριακή 16:00.

 

«Δεν υπήρξε απόφαση για κατάτμηση τμημάτων»
* ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ KATANEMONTAI ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ,

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σε διάψευση των ισχυρισμών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κ. Κούμας» για απόφαση της περιφερειακής διευθύντριας Θεσσαλίας, που αναστέλλει την κατάτμηση τμημάτων, προχώρησε χθες η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της. Χαρακτηριστικά σημειώνει τα εξής: «Αναφορικά με τον προσδιορισμό των τμημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, διευκρινίζουμε ότι πρόκειται για απόλυτη παραπληροφόρηση. Δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπως ψευδώς αναφέρθηκε το προηγούμενο διάστημα, και, επομένως, δεν υπάρχει απόφαση της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που να χρειάζεται ανάκληση. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζουμε ότι η κατανομή των μαθητών/-τριών σε τμήματα γίνεται από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία». Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΔΕ Θεσσαλίας επισυνάπτει ενδεικτικά τον αριθμό των μαθητών/-τριών στα τμήματα για το σχολικό έτος 2024-25 στις πόλεις του αστικού ιστού του Βόλου, της Καρδίτσας, της Λάρισας και των Τρικάλων, όπως καταγράφεται στο πληροφοριακό σύστημα myschool του ΥΠΑΙΘΑ. Καταλήγοντας, η ΠΔΕ Θεσσαλίας επισημαίνει τη συνεχή μείωση του μαθητικού δυναμικού που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, αφού το 2023-24 οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία της ΠΔΕ Θεσσαλίας ήταν 505 λιγότερες από το 2022-23 και το 2024-25 οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία της ΠΔΕ Θεσσαλίας ήταν 514 λιγότερες από το 2023-24.

 

Εγγραφές εθελοντών στα τμήματα του ΕΕΣ

Από το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι κατά την περίοδο 2024-25 θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:
1. Εκπαίδευση Εθελοντών Τομέα Υγείας.
2. Εκπαίδευση Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας.
3. Σχολή Δοκίμων Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών. Πληροφορίες καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 στα τηλέφωνα:
- Κοινωνική Υπηρεσία: 2410-532.250 (email socialservicelarissa@redcross.gr).
- Toμέας Υγείας: 2410-532.241.
- Σώμα Σαμαρειτών - Διασωστών και Ναυαγοσωστών (www.samarites@redcross.gr).
Οι αιτήσεις θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ή στα γραφεία του Τμήματος, Μεγ. Αλεξάνδρου 7 (4ος όροφος).

 

Αύριο η λαϊκοδημοτική βραδιά στη Χαρά
Η χθεσινή προγραμματισμένη λαϊκή-δημοτική βραδιά στην πλατεία της Χαράς του Δήμου Κιλελέρ αναβλήθηκε χθες λόγω καιρού για αύριο Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα.

 

Προσκυνηματική εκδρομή  από τις «Φίλες Αγάπης»
 Με ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή ξεκινούν τις δραστηριότητές τους «Οι Φίλες της Αγάπης» στο Μεγαλόβρυσο, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, εορτή των προστάτιδων του Συλλόγου, Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.
Θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Μεγαλοβρύσου. Ακολουθεί καφές, περιήγηση στο χωριό και γεύμα στην ταβέρνα «Νιβόλιανη», και απογευματινός καφές στο Μεταξοχώρι Αγιάς.
Η αναχώρηση θα γίνει από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 8 το πρωί. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2410-233.998.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass