«Μόλις είδαμε τη βόμβα εξαφανιστήκαμε τρέχοντας…»

*ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΘΑΨΑΝ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ *ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2024 13:41
Η βόμβα μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής  της Κρανιάς όπου και καταστράφηκε Η βόμβα μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής της Κρανιάς όπου και καταστράφηκε

Του Κώστα Γκιάστα
Το πρωινό της Τετάρτης 28 Αυγούστου 2024 μάλλον θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό του Ορέστη Μητσιμπόνα. Καθώς έβγαζε ακόμα μια «κουβαδιά» με χώμα ως χειριστής τσάπας σε εργασίες σ’ ένα οικόπεδο στην περιοχή της Νέας Πολιτείας, είδε κάτι που τον έκανε να σταματήσει. Για την ακρίβεια να παγώσει…

Δίπλα του με το φορτηγό ήταν ο πατέρας του Γιώργος Μητσιμπόνας, ενώ από κάτω τους, μέσα δηλαδή στις εργασίες ο υπεύθυνος των εργασιών Γιώργος Μητσιμπόνας και ο οικοδόμος Γιάννης Μπεριτζάς.
«Εεε, με το που την είδαμε εξαφανιστήκαμε τρέχοντας χωρίς να πούμε κουβέντα μεταξύ μας…» λένε εμφανώς πιο ήρεμοι μετά τη μεγάλη λαχτάρα που πέρασαν. Βόμβα και μάλιστα 500 λιβρών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν αντικρίζει κανείς κάθε μέρα.
«Αμέσως πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία και ενημερώσαμε τον μηχανικό και τους πάντες». Έφτασε η αστυνομία, απέκλεισε το σημείο μέχρι να φτάσουν οι ειδικοί από τον Στρατό.
Εκείνοι είναι που τους είπαν πως ευτυχώς δεν την χτύπησε το σκαπτικό μηχάνημα στη μέση. «Ενδεχόμενο που δεν θέλουμε να εξετάσουμε, καθώς μπορεί να είναι παλιά, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα έσκαγε ή όχι» σημειώνουν και τονίζουν πως το πιθανότερο ήταν να την χτυπούσε με κάποιο τρόπο η τσάπα. Κάτι που δεν έγινε…
ΟΙ ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ
Η… ΚΡΑΝΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Παρά το γεγονός πως όλοι έχουν εμπειρία στον χώρο των εργασιών, άλλοι μεγαλύτερη και άλλοι μικρότερη, ποτέ δεν είχαν δει τέτοιο πράγμα «Είχαμε ακούσει για περιστατικά όπου βρίσκουν κάτι αλλά όχι για βόμβα» υπογραμμίζουν και λένε με χιούμορ πως «θα προτιμούσαμε καμία φορά να βρούμε τίποτα λίρες για να σωθούμε, αλλά φαίνεται πως δεν το έχει η τύχη μας».
Πάντως, μπορεί πλέον να αστειεύονται, όμως εκείνη τη στιγμή το χαμόγελό τους είχε εξαφανιστεί καθώς «δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα εξελιχθεί μια τέτοια κατάσταση. Ηρεμήσαμε μόλις ήρθε ο στρατός με τα ειδικά κλιμάκια».
Μέχρι στιγμής έναν ενδεχόμενο κίνδυνο που είχαν στο μυαλό τους πάντα ήταν η υποχώρηση εδάφους κατά τη διάρκεια των εργασιών. «Από δω και στο εξής όμως θα σκεφτόμαστε και αυτό που ζήσαμε με τη βόμβα, γι’ αυτό θα είμαστε όσο πιο προσεκτικοί γίνεται».
Όπως εξήγησαν οι ίδιοι στην «Ε» οι εργασίες στο εν λόγω οικόπεδο, συνεχίζονται κανονικά, καθώς δόθηκε το o.k. από τον στρατό μετά τους ελέγχους που έγιναν στο σημείο.
Χθες το πρωί εν τω μεταξύ η βόμβα που βρέθηκε στα όρια των περιοχών Νέας Πολιτείας και Ανθούπολης, στη συμβολή των οδών Μ. Χατζηδάκη και Δημάρχου Αρσενίδη, μεταφέρθηκε από άνδρες του τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), στο Πεδίο Βολής της Κρανιάς Ελασσόνας όπου και καταστράφηκε. Η μετακίνησή της έγινε με τη συνδρομή ανδρών και μηχανημάτων του 730 Τάγματος Μηχανικού.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ …
Πάντως πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις αρχές του μήνα, εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη η βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στον χώρο εργασιών του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Ο θόρυβος ήταν ισχυρός και ακούστηκε σε όλη τη Γλυφάδα και στις γύρω περιοχές, μέχρι τους πρόποδες του Υμηττού. Η βόμβα ήταν μεγάλη και ισχυρή (της τάξεως των 500 λιβρών, περίπου 226 κιλά) και ήταν πετρωμένη. Σύμφωνα με τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης αυτήν ήταν η 9η βόμβα αεροπορίας στο σύνολο των 357 πυρομαχικών υλικών που έχουν ανευρεθεί στην περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass