Σύντομες ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Β’/Βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σήμερα από τις Αγωνιστικές Συσπειρώσεις

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2024 9:06

«Στήριξη στη διωκόμενη διευθύντρια του 11ου Γυμνασίου»

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Λάρισας θα πραγματοποιήσουν σήμερα Δευτέρα και ώρα 2 μ.μ. οι Αγωνιστικές Συσπειρώσεις Λάρισας προκειμένου να «στηρίξουν τη συναδέλφισσα Αναστασία που καλείται να δώσει έγγραφες εξηγήσεις γιατί δεν έκανε αξιολόγηση ως διευθύντρια».

Όπως αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα σε σχετική ανακοίνωση «Το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της ΔΔΕ Λάρισας, κλιμακώνει την επίθεση ζητώντας από συναδέλφισσα διευθύντρια του 11ου Γυμνασίου Λάρισας έγγραφες εξηγήσεις γιατί δήλωσε απεργία - αποχή από τη διαδικασία ατομικής αξιολόγησης συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις συλλογικές αποφάσεις της ομοσπονδίας μας.
Η επιλογή αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών και πολιτικών που έχουν ως κυρίαρχο πρόσημο τον αυταρχισμό και τον εκφοβισμό. Αποτελεί μια στοχευμένη προσπάθεια συντριβής κάθε συνδικαλιστικής δράσης και υπονομεύει με τρόπο ανέκκλητο δικαιώματα και ελευθερίες που έχουν κατοχυρωθεί συνταγματικά αλλά και μέσα από αγώνες δεκαετιών.
Καταδικάζουμε αυτή την επιλογή η οποία και αποτελεί εμφανή απόπειρα κλιμάκωσης της επίθεσης στον αγωνιζόμενο κόσμο της εκπαίδευσης αλλά και μια πρωτοφανή διοικητική πρακτική. Επιλογή που στρέφεται ενάντια σε συναδέλφισσες και συναδέλφους που συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας και στην απεργία-αποχή η οποία και είναι σε πλήρη ισχύ αλλά και εδράζεται σε στέρεα νομική βάση. Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι με τη στάση τους αυτή αγωνίζονται μαζί με τον κλάδο ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης» σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο οι Αγωνιστικές Συσπειρώσεις τονίζουν ότι
…Κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα συναντήσει την αντίδρασή μας.
Προκλητική για μία φορά ακόμα η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας (ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ). Η συγκεκριμένη πλειοψηφία καταψήφισε την ανακοίνωση στήριξης της συναδέλφισσας διευθύντριας του 11ου Γυμνασίου που υλοποιώντας της αποφάσεις των συλλογικών της οργάνων δεν πήρε μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης, ενώ υπερψήφισε την ακριβώς ίδια ανακοίνωση στήριξης των διωκόμενων συναδέλφων στο Κιλκίς. Ο βήχας και ο… κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν κρύβονται!» καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

Ελέγχθηκαν 5.204 άτομα και 4.455 οχήματα

Προσήχθησαν 115 και συνελήφθησαν 40 άτομα το τελευταίο 3ήμερο στη Θεσσαλία

Νέες συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 21 Αυγούστου 2024 έως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 24 Αυγούστου 2024, σε περιοχές της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης κάθε μορφής εγκληματικότητας και διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.
Με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας -αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου-, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, μεταξύ των οποίων και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).
Ειδικότερα, συγκροτήθηκαν ομάδες-συνεργεία αστυνομικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, στην πρόληψη κλοπών, στον εντοπισμό φυγόποινων, στη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα, στον έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους και γενικότερα στην αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας.
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων:
Ελέγχθηκαν-5.204- άτομα και -4.455- οχήματα,
Προσήχθησαν-115- άτομα,
Συνελήφθησαν-40- άτομα και συγκεκριμένα:
* -9- για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών,
* -1- για κλοπή,
* -1- για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
* -11- για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
* -5- για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
* -2- για παρεμπόριο,
* -2- για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,
* -4- για ανυποταξία&
* -5- για λοιπά.
Οι προαναφερόμενες -40-συλλήψεις έλαβαν χώρα ως εξής:
• -13- στον ν. Λάρισας,
• -6- στον ν. Μαγνησίας,
• -18- στον ν. Τρικάλων &
• -3- στον ν. Καρδίτσας.
Βεβαιώθηκαν -1.402- τροχονομικές παραβάσεις, εκ των οποίων:
* -339- για παραβίαση ταχύτητας,
* -28- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
* -47- για μη χρήση κράνους,
* -15- για χρήση κινητού τηλεφώνου,
* -15- για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
* -10- για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
* -14- για μέθη,
* -5- για φθαρμένα ελαστικά &
* -929- λοιπές.
Ακινητοποιήθηκαν -43- οχήματα.
Κατασχέθηκαν:
* -2- καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους -2,4- και -2,35- μέτρων, αντίστοιχα,
* -0,9- γραμμάρια κοκαΐνης,
* -9,9- γραμμάρια κάνναβης,
* -1,8- γραμμάρια μείγματος κάνναβης και καπνού,
* -1- ζυγαριά &
* διάφορα αντικείμενα-είδη παρεμπορίου.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις, οι οποίες έχουν ως γνώμονα την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και την προστασία και ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν.

 

Ο μητροπολίτης Τιμόθεος στα Ασπρόγεια Φαρσάλων
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 και ώρα 7:30 μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο Τ.Κ. Ασπρόγειας Φαρσάλων.
Την Τρίτη 27 Αυγούστου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου πόλεως Καρδίτσης.

 

Εκδρομή του Συλλόγου Γυναικών Αγιάς
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς διοργανώνει ημερήσια εκδρομή σε Τρίκερι – Αγία Κυριακή, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.
Πληροφορίες στο 6948-304.058.

 

Διαβούλευση του Συνεταιρισμού Φαρσάλων«Ο Ενιπέας»
Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φαρσάλων ‘’Ο Ενιπέας’’ προσκαλείται κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει σε ανοικτή διαβούλευση για την υποβολή φακέλου κατοχύρωσης ΠΓΕ ΡΕΒΙΘΙΩΝ ΑΜΟΡΓΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 12:00 στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας» στο Μικρό Ευύδριο Φαρσάλων στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Προώθησης τοπικών Προϊόντων της Θεσσαλίας» της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στον Ξερόλακκα
Τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λάρισας και Ελασσόνας θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, στον Ξερόλακκα της Καρυάς, προς τιμή της ορκωμοσίας της 1ης αντάρτικης ομάδας στο Μπεχτέσι Καρυάς.

 

Αγρυπνία για τον Τίμιο Πρόδρομο, στον Aγ. Αχίλλιο
Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, στις 9.15 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Την Πέμπτη 29 Αυγούστου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass