Μ. Μήτσιου και Χρ. Δημητρέλος οι νέοι υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ

* ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΦΕΚ * ΤΟ «ΑΝΤΙΟ» ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΗΛΙΑ ΤΣΙΑΟΥΣΗ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2024 14:50

Διορίστηκαν και επίσημα χθες, με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι νέοι υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), οι οποίοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ του διορισμού για τους νέους Υποδιοικητές ΥΠΕ, στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στη θέση του Ηλία Τσιαούση, που εκτελούσε καθήκοντα αναπληρωτή διοικητή της ΥΠΕ τοποθετείται ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Δημητρέλος, ενώ στη θέση του έτερου υποδιοικητή Σταύρου Παπαγεωργίου η πρώην διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Μαρία Μήτσιου.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ ο Χρήστος Ιωάν. Δημητρέλος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων του ΕΑΠ, με πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας και περισσότερα από δέκα χρόνια εργασιακής εμπειρίας.
Η Μαρία Χρηστ. Μήτσιου είναι πτυχιούχος Νοσηλευτικής της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου “Advanced Nursing Practice του University of Nottingham (Η.Β.) με άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας και περισσότερα από δέκα χρόνια εργασιακής εμπειρίας.
Ο ΗΛ. ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ
Με αφορμή τη λήξη της θητείας του ο απελθών αναπληρωτής διοικητής Ηλίας Τσιαούσης σε ανάρτηση στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δίνει το στίγμα της πενταετούς παρουσίας του αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Ένας δύσκολος αλλά ταυτόχρονα όμορφος κύκλος μόλις έκλεισε! Σχεδόν 5 χρόνια θητείας στη θέση του Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έφτασε στο τέλος της! 5 χρόνια σκληρής και δύσκολης δουλειάς, στα οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε θέματα της απλής καθημερινότητας, αλλά και πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Με συστηματικά και μεθοδικά βήματα προχωρήσαμε στη βελτίωση των υποδομών των μονάδων υγείας της περιφέρειάς μας, στην επάνδρωση των νοσοκομείων, κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και ιατρονοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό (νέο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, Παλαμά, Μουζακίου, ΠΠΙ Ραχών Φθιώτιδας, ΜΤΝ Νοσοκομείου Λαμίας, νέο νοσοκομείο Χαλκίδας, ΜΕΘ Παίδων ΠΠΓΝ Λάρισας, ενεργειακή και κτιριακή αναβάθμιση όλων των Κέντρων Υγείας της ΥΠΕ), με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες μας.
Ήρθαμε όμως αντιμέτωποι και με κοσμοϊστορικά γεγονότα που απείλησαν τις ζωές όλων μας. Η πανδημία του κορονοϊού, η μεγαλύτερη παγκόσμια υγειονομική κρίση των νεότερων χρόνων, ήρθε να «δοκιμάσει» τις αντοχές του εθνικού συστήματος υγείας. Μία σειρά φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες) μας έδειξαν πόσο «μικροί» και ανυπεράσπιστοι είμαστε απέναντι στο μένος της φύσης. Όμως με ψυχραιμία, γρήγορα αντανακλαστικά και καλή οργάνωση καταφέραμε να σταθούμε ουσιαστικά στο πλευρό των πληγέντων, εξασφαλίζοντάς τους υγειονομική κάλυψη από την πρώτη στιγμή. Δικαίως, λοιπόν, η 5η ΥΠΕ χαρακτηρίστηκε ως πρότυπο στη διαχείριση καταστάσεων κρίσης από το υπουργείο Υγείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass