Στη φυλακή ο «υπάλληλος» του ΣΔΟΕ

* ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ * ΑΘΩΟΣ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο 29ΧΡΟΝΟΣ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2024 13:10

Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες ο 57χρονος Λαρισαίος ο οποίος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση εκβιασμού με θύμα έναν 47χρονο κτηνοτρόφο στα Άνω Βούναινα του Δήμου Κιλελέρ.

Το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας έκρινε ένοχο τον 57χρονο, δήθεν υπάλληλο του ΣΔΟΕ για εκβίαση κατά συναυτουργία κατ’ εξακολούθηση και για αντιποίηση κατά συναυτουργία επιβάλλοντας συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών ποινή για την οποία, τους 24 μήνες ανέστειλε επί τριετία, ενώ έκρινε εκτιτέο το υπόλοιπο της ποινής με αποτέλεσμα ο 57χρονος να οδηγηθεί στα φυλακές για το επόμενο 6μηνο.
Ένοχος για συνέργεια σε εκβίαση κρίθηκε και ο έτερος συλληφθείς, ένας 67χρονος συνταξιούχος Λαρισαίος για τον οποίο αναφέρθηκε στον κτηνοτρόφο πως είναι ο «προϊστάμενος» του δήθεν Εφοριακού, με το Δικαστήριο να του επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή.
Τέλος το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας απάλλαξε των κατηγοριών τον τρίτο συλληφθέντα και 29χρονο γιο του 57χρονου Λαρισαίου, ενώ σημειώνεται πως στην υπόθεση φέρεται ως εμπλεκόμενος και ένας 59χρονος Βολιώτης, ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς παρήλθε η διαδικασία του Αυτοφώρου.
Οι τρεις, μέχρι που εκδικάστηκε προχθές η υπόθεσή τους στο Δικαστήριο της Καρδίτσας κρατούνταν από το περασμένο Σάββατο όταν ο 57χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οι δράστες συστήθηκαν στον 47χρονο κτηνοτρόφο ως δήθεν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και με το πρόσχημα ότι – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - θα βεβαιώσουν πρόστιμο για υποτιθέμενες παραβάσεις της κτηνοτροφικής μονάδας, κατάφεραν σε τέσσερις ημέρες να του αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., οι φερόμενοι ως δράστες, ένας 57χρονος Λαρισαίος και ένας 59χρονος Βολιώτης, το πρωί της 13ης Αυγούστου μετέβησαν πεζή στην κτηνοτροφική μονάδα του 47χρονου όπου του συστήθηκαν ως υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και μεταχειριζόμενοι «απειλή βλάβης» της κτηνοτροφικής μονάδας απαίτησαν χρήματα για να μην βεβαιώσουν παραβάσεις.
Έτσι έλαβαν από τον 47χρονο το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Την επομένη, το πρωί της 14ης Αυγούστου ο 57χρονος Λαρισαίος φέρεται να επανήλθε στην κτηνοτροφική μονάδα δηλώνοντας πως ο 67χρονος που αναμένει στο αυτοκίνητο είναι ο «προϊστάμενός» του. Έτσι απαίτησε και έλαβε από τον 47χρονο, αυτή τη φορά το ποσό των 900 ευρώ.
Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το πρωί, ο 57χρονος επανήλθε στην κτηνοτροφική μονάδα με τη συνδρομή του 67χρονου συνταξιούχου και απαίτησε άλλα 500 ευρώ. Μάλιστα επειδή ο 47χρονος δεν είχε μαζί του τα χρήματα, πείσθηκε και μετέβη στο πλησιέστερο ΑΤΜ στον Παλαμά Καρδίτσας όπου προέβη σε ανάληψη και στη συνέχεια πήγε στο Δοξαρά, όπου έξω από την εκκλησία του χωριού έγινε η παράδοση των χρημάτων όπως, φέρεται να είχε συμφωνηθεί μεταξύ τους.
Το πρωί της 16ης Αυγούστου, ο 57χρονος και ο 67χρονος μετέβησαν εκ νέου στην κτηνοτροφική μονάδα και αυτή τη φορά φέρονται να απαίτησαν την καταβολή των 1.000 ευρώ.
Ο 47χρονος πήγε ξανά σε ΑΤΜ στον Παλαμά Καρδίτσας, αλλά αυτή τη φορά προφασίστηκε υπέρβαση του ποσού ανάληψης στην τραπεζική του κάρτα και δεν κατέβαλε τα 1.000 ευρώ που απαίτησαν παρά μόνο αργότερα και στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Ιτέας - Φύλλου Καρδίτσας τους παρέδωσε 600 ευρώ.
Οι δράστες απαίτησαν να τους παραδώσει 1.000 την επόμενη ημέρα, με τον 47χρονο να καταφεύγει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας όπου προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα. Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ο 57χρονος μετέβη στην κτηνοτροφική μονάδα με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 29χρονος γιος του, με αποτέλεσμα ο 57χρονος να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω με 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. όπου και συνελήφθησαν, αργά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 67χρονο συνταξιούχο στο χωριό του στον Δήμο Κιλελέρ, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε τα στοιχεία του τέταρτου και φερόμενου ως εμπλεκόμενου στην υπόθεση, ενός 59χρονου Βολιώτη.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass