Σφοδρή κακοκαιρία «σάρωσε» τα Φάρσαλα

ΧΑΛΑΖΙ ΕΠΛΗΞΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΔΑΜΑΣΙ, ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2024 14:10

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Μια πρωτοφανής κακοκαιρία έπληξε χθες τα Φάρσαλα και τα γύρω χωριά, προκαλώντας ζημιές και αναστάτωση στους κατοίκους.

Η σφοδρή βροχόπτωση, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους, μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα και ψιλό χαλάζι, μεταμόρφωσε μέσα σε λίγα λεπτά τον ήπιο καιρό σε ένα ακραίο φαινόμενο που θύμισε μια μικρογραφία του της πρόσφατης καταστροφικής κακοκαιρίας «Daniel», αλλά που διήρκησε μόλις λίγα λεπτά.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές μετρήσεις, μέσα σε λίγη ώρα στην πόλη των Φαρσάλων έβρεξε συνολικά περίπου 20 χιλιοστά βροχής. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο ήταν η ένταση της καταιγίδας, η οποία έφτασε τα 177,2 χιλιοστά ανά ώρα!
Στα Βρυσιά Φαρσάλων, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι έπεσε χαλάζι, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν στις αυλές πεσμένα φύλλα από τον αέρα και την χαλαζόπτωση. Το μέγεθος των ζημιών θα είναι γνωστό σήμερα μετά από μια λεπτομερή καταγραφή των συνεπειών της κακοκαιρίας, με το πρώτο φως της ημέρας. Επίσης από τον αέρα καταγράφηκαν και πτώσεις δέντρων.
ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Όσκαρ ατυχίας για παραγωγούς των περιοχών Δαμασίου, Τερψιθέας και Φιλιππούπολης, καθώς μετά από ένα άνυδρο καλοκαίρι, περίμεναν πώς και πώς να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων που μιλούσαν για βροχή. Μόνο που αυτή χθες το απόγευμα συνοδεύτηκε από χαλάζι, το οποίο προξένησε ζημιές, κυρίως στη βαμβακοκαλλιέργεια. Το μέγεθος της ζημιάς θα αποτυπωθεί καθαρά σήμερα το πρωί, οπότε και θα κριθεί αν θα χρειαστεί αυτοψία από γεωπόνους του ΕΛΓΑ. Όσον αφορά στις υπόλοιπες περιοχές του νομού, η βροχή κρίθηκε ικανοποιητική καθώς ξεδίψασε η στεγνή θεσσαλική γη. Βέβαια οι παραγωγοί παρέμεναν σε επιφυλακή, λόγω των βραδινών και μεταμεσονύκτιων βροχών και καταιγίδων που αναμένονταν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass